Sport

Fanii Petrolului Ploiești au vandalizat sediul clubului FC U Craiova. Va fi război în Cupa României

”Lupii galbeni” au făcut o vizită surpriză în Bănie și au vandalizat sediul clubului FC U Craiova. Cele două echipe se vor duela în Cupa României.
10.09.2021 | 11:18
Fanii Petrolului Ploiesti au vandalizat sediul clubului FC U Craiova Va fi razboi in Cupa Romaniei
Fanii Petrolului
ADVERTISEMENT

Rivalitatea dintre suporterii echipelor Petrolul Ploiești și FC U Craiova și-a derulat, joi, un nou episod.

Imediat după tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României, în urma căreia s-a stabilit că cele două grupări să vor înfrunta în primul tur al competiției, ultrașii prahoveni au făcut o vizită incognito în fieful oltenilor.

ADVERTISEMENT

Petroliștii au plătit o poliță mai veche

Deplasarea ploieștenilor la Craiova nu a fost un impuls spontan al ”lupilor galbeni”, ci o dorință de revanșă care mocnea încă din toamna anului trecut.

Rivalitatea dintre galeriile celor două echipe datează de ani buni și s-a transpus în timp printr-o serie de acțiuni care au dusa la vandalizarea stadionului din Ploiești, anul trecut.

ADVERTISEMENT

Rezultatul tragerii la sorți din 16-imile Cupei a fost momentul perfect pentru prahoveni să se răzbune pe olteni. Aceștia au ajuns în Craiova la cea de seară și au vandalizat sediul clubului patronat de familia Mititelu.

Pe lângă mesajele desenate pe pereții clădirii în care își are sediul FC U Craiova, ultrașii ploieșteni au afișat și un banner cu un mesaj special pentru rivalii din Bănie.

ADVERTISEMENT
Suporterii Petrolului au vandalizat sediul clubului FC U Craiova. foto: facebook Peluza I „Ilie Oană”

”Sclavilor, în sfârșit ne întâlnim. **** Craiova, spaima voastră o să fim!”, s-a putut citi pe bannerul afișat suporterii ploieșteni, postat ulterior pe Facebook.

În trecut, oltenii au atacat autocarele ”lupilor” și au vandalizat arena din Ploiești

De-a lungul timpului galeriile celor două echipe au avut multe de împărțit. În ultimii ani s-au consemnat câteva episoade care au dus la evenimentul de joi seara.

ADVERTISEMENT

Astfel, în 2013, ultrașii olteni din Peluza Sud ’97 au atacat cu pietre și au spart geamurile autocarelor ”lupilor galbeni” care au făcut deplasarea la Severin pentru a-și susține favoriții.

Și mai recent, în toamna anului trecut, fanii alb-albaștrilor s-au dat din nou în stambă, la Ploiești de această dată, la meciul programat în Liga 2, dintre cele două echipe.

Oltenii au aprins mai multe torțe în apropierea stadionului ”Ilie Oană” din Ploiești, iar pe unul dintre pereții arenei au realizat un grafitti cu logo-ul galeriei.

ADVERTISEMENT