Fotbal intern

3500 de fani români au făcut show în tribunele stadionului din San Marino! O parte a galeriei a înjurat Ungaria

3500 de fani romani au facut show in tribunele stadionului din San Marino O parte a galeriei a injurat Ungaria
Fanii români au făcut show în tribunele stadionului din San Marino! O mică parte a galeriei au înjurat Ungaria FOTO: Mesajele fanilor pentru tricolori
ADVERTISEMENT

Aproximativ 3500 de fani români au fost să susțină naționala României în meciul împotriva Croației de la Euro U-21. “Tricolorii” s-au făcut auziți pe toată durata primei reprize, în care România a avut un start fabulos. Pușcaș, în minutul 12 din penalty și Ianis Hagi, trei minute mai târziu, a înscris pentru 2-0. 

Fanii români au făcut show în tribunele stadionului din San Marino!

Croații au redus din avantaj imediat, însă fanii au dominat sonor întreaga repriză. Tribunele stadionului din San Marino au fost colorate în “tricolor”, ai noștri venind majoritatea îmbrăcați în galben și cu steagul României pe umeri.

ADVERTISEMENT

Din păcate nu au scandat nici scandările xenofobe. La fel ca și în meciurile cu Norvegia și Malta, o mică parte a galeriei a scandat împotriva maghiarilor. Toate biletele la acest meci au fost vândute, românii având aproximativ 3500 dintre cele 4000 de bilete puse la vânzare. Familiile jucătorilor au făcut deplasarea în Italia pentru a-și încuraja copiii. Alex Pașcanu are, probabil, cea mai numeroasă delegație (foto jos).

Fanii români au făcut show în tribunele stadionului din San Marino! O mică parte a galeriei au înjurat Ungaria
Fanii români au făcut show în tribunele stadionului din San Marino! FOTO: Familia lui Alex Pașcanu a venit să își susțină fiul din tribune

Dacă va învinge în meciul împotriva Croației, România intră în calculele calificării pentru semifinale. Doar prima clasată are asigurată calificarea în semifinale, însă acolo se califică și cel mai bun loc doi din grupă. Cu trei puncte, echipa lui Mirel Rădoi abordează cu mare încredere meciurile de vineri, cu Anglia, de la ora 19:30 și luni, împotriva Franței.

ADVERTISEMENT

Celălalt meci al grupei C de la Campionatul European de tineret va avea loc de la ora 22:00. Se înfruntă Anglia și Franța.