Fotbal international

Fanii români au scandat din nou împotriva maghiarilor la meciul cu Norvegia

07.06.2019 | 22:46
Fanii romani au scandat din nou impotriva maghiarilor la meciul cu Norvegia

Așa cum s-a întâmplat la meciul cu Suedia, din luna martie, fanii români au scandat împotriva maghiarilor și la duelul de la Oslo, cu Norvegia

Fanii români au scandat din nou împotriva maghiarilor la meciul cu Norvegia

Scandările xenofobe s-au produs la mijlocul primei reprize. Cu excepția acestor momente, românii prezenți în tribunele arenei din Oslo s-au comportat exemplar, iar tricolorii se simt ca acasă, fanii noștri dominând fondul sonor.

UEFA monitorizează atent meciurile României, după ce în ultimii ani scandările xenofobe și materialele pirotehnice aruncate în teren au dus la suspendarea naționalei noastre, tricolorii disputând câteva meciuri fără spectatori în tribune. Cele mai recente exemple au fost în Liga Națiunilor, când România a evoluat fără spectatori atât în partida cu Muntenegru (0-0), cât și în duelul cu Lituania (3-0). La duelul cu Lituania am fost suspendați de UEFA tocmai din cauza scandărilor xenofobe la adresa maghiarilor în partida de pe Arena Națională cu Serbia.

România nu a debutat tocmai grozav în această campanie de calificare. Am pierdut cu 1-2 în Suedia, iar ulterior am învins Insulele Feroe pe teren propriu cu 4-1. Echipa lui Cosmin Contra are noroc de un program avantajos însă. În această lună întâlnim Norvegia și Malta în deplasare. În septembrie vine meciul extrem de important de acasă cu Spania, principala favorită din grupa noastră.

Cu excepția ultimei duble, când vom înfrunta Suedia acasă și Spania în deplasare, tricolorii au parte doar de săptămâni bune în preliminariile EURO 2020, cu un singur meci din două socotit drept complicat, astfel că selecționerul poate utiliza 11-le tip în fiecare joc împotriva unei contracandidate la calificare, fără a fi nevoit să împartă fotbaliștii între două meciuri.