Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Fanii români pe locul trei la EURO 2024: “Fac un zgomot aprig și nu strică vizual faptul că tricourile lor galbene sunt atât de lucioase”

Suporterii tricolorilor au impresionat prin sprijinul lor acordat echipei naționale, la toate cele trei meciuri din grupă
27.06.2024 | 10:23
Fanii romani pe locul trei la EURO 2024 Fac un zgomot aprig si nu strica vizual faptul ca tricourile lor galbene sunt atat de lucioase
Câți fani români vor fi în tribunele din Munchen la meciul cu Olanda / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

România s-a calificat în optimile Campionatului European de fotbal. Tricolorii au câștigat Grupa E și vor juca marți, la Munchen, contra Olandei. Ca și până acum, se anunță o susținere uriașă din partea suporterilor noștri.

Doar nemții, turcii și albanezii au fost mai numeroși

Fanii României au impresionat la turneul final, iar prezența lor scenică n-a rămas neremarcată de străini. Britanicii de la The Telegraph au făcut o radiografie a fanilor de la EURO. Ei i-au așezat pe români pe locul al treilea, după scoțieni și turci.

ADVERTISEMENT

Ca prezență numerică, românii sunt cotați ca a patra forță de la EURO, după nemți (care sunt gazde), turci și albanezi (care au comunități de milioane de oameni în Germania). Media prezenței la meciuri în tribune a fost de peste 30.000 de oameni.

Iată însă cum au fost caracterizați românii de presa britanică: “Au făcut un zgomot aprig împotriva Ucrainei și nu strică vizual faptul că tricourile lor galbene sunt atât de lucioase. S-a investit multă emoție în acest turneu, având în vedere că s-au calificat doar la două turnee de Campionat European în acest mileniu și la nicio Cupă Mondială. Jucătorii și fanii au cântat împreună după victoria cu 3-0 asupra Ucrainei, într-o atmosferă încântătoare

ADVERTISEMENT

Caracterizarea a fost făcută înaintea meciului de aseară, cu Slovacia, la finalul căruia jucătorii și fanii s-au bucurat împreună.

Patru la sută din populația Scoția a ajuns în Germania

În opinia britanicilor, scoțienii au reprezentat cea mai carismatică galerie. “Numărul celor prezenți aici a fost extraordinar, zgomotul pe care l-au făcut a fost enorm, dar echipa pe care au susținut-o le-a oferit puține motive de bucurie. Se estimează că patru la sută din populația țării a călătorit în Germania. Un grup absolut minunat de fete și băieți. Ei au fost mai serioși în privința fotbalului decât sugerează criticii, care au spus că au venit în Germania doar pentru petrecere”, a notat The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Cât despre turci, ei au fost caracterizați astfel: ”În mod confortabil, cel mai mare grup minoritar din Germania. Zgomot asurzitor, marșuri care accelerează pulsul spre stadioane, dansuri minunate. Au făcut ca Dortmund să se simtă ca Istanbul

Albanezii fumează mult și claxonează ca nebunii

Fanii Albaniei au stârnit și ei admirație. “O națiune a cărei diasporă este mult mai numeroasă decât populația autohtonă, ceea ce a însemnat o susținere uriașă și feroce. Tradiționala pălărie de fetru alb, qeleshe, a fost purtată cu mândrie, iar cel mai rapid gol al lui Nedim Bajrami din istoria EURO le-a oferit un moment de prețuit pentru totdeauna.  De asemenea, sunt fumători prolifici și obișnuiesc să conducă prin centrul orașelor în timp ce poartă un steag pe geam și claxonează asurzitor din mașină

ADVERTISEMENT

Olandezii au ajuns celebri prin dansul lor pe străzile din Hamburg

Viitoarea adversară a României, naționala Olandei, are și ea fani remarcabili. “Euro și Cupa Mondială sunt diminuate ca farmec fără fanii Olandei. Nu despre multe țări se poate spune asta. Dansul dintr-o parte în alta pe străzile din Hamburg a fost una dintre imaginile de durată ale turneului de până acum”, mai scriu englezii.

Cum au fost caracterizați fanii altor echipe:

FRANȚAExistă părerea general că Franța, ca țară, prinde viață în turneele internaționale doar atunci când devine clar că echipa lor le-ar putea câștiga. Până în prezent, nu există dovezi copleșitoare în acest sens, așa că nici fanii n-au dat pe nimeni pe spate

ELVEȚIA “Când țara ta este neutră politic, este puțin probabil să stârnești interesul cu manifestările tale de mândrie pline de culoare și pasiune. Nimic impresionant”

DANEMARCAEminent de sensibili, bine educați și politicoși. Oameni minunați, dar care nu lasă o impresie emoționantă ca colectiv”

Italienii cu imnul, spaniolii cu marijuana și englezii cu berea și promoțiile de la Lidl

ITALIA “Golul egalizator împotriva Croației a demonstrat forța pe care o pot genera fanii italieni. Manifestările lor pot atinge însă adesea apogeul la intonarea imnului național”

SPANIA “Se bucură de strălucirea echipei lor, dar le lipsește sentimentul colectiv de luptă care leagă fanii unei naționale, având în vedere că dominația lor în fotbal este atât de proaspătă în memorie. Au fost întâlniți câțiva fani al căror miros principal nu era de bere, ci de marijuana (cu siguranță medicinală?). Poate explică o atitudine mai relaxată”

ANGLIAO surpriză plăcută. Încă se mai bea dincolo de punctul în care majoritatea fanilor s-ar opri, dar până acum nu au fost probleme. Cântecul lui Phil Foden “Dancing in the Dark” este foarte popular și nicio națiune nu a primit cu mai mult entuziasm ochelarii de soare promoționali Lidl distribuiți în jurul zonelor de fani”

România va întâlni marți Olanda, la Munchen, pe stadionul pe care tricolorii au învins Ucraina cu 3-0. UEFA va pune în vânzare bilete pentru fanii echipelor calificare, iar FANATIK vă vor ține la curent cu procedura de achiziționare a acestora.

Programul optimilor de finală de la EURO 2024

29 iunie

Elveția – Italia (Berlin) – ora 19:00

Germania – Danemarca (Dortmund) – ora 22:00

30 iunie

Anglia – Slovacia (Gelsenkirchen) – ora 19:00

Spania – Georgia (Koln) – ora 22:00

1 iulie

Franța -Belgia (Düsseldorf) – ora 19:00

Portugalia – Slovenia (Frankfurt) – ora 22:00

2 iulie

România – Olanda (Munchen) – ora 19:00

Austria – Turcia (Leipzig) – ora 22:00

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
150 este cota BETANO ca Romania sa castige EURO 2024