Fotbal intern

Fanii României s-au înfrăţit cu sârbii la Belgrad! Ce au scandat cele două galerii

11.09.2018 | 02:22
Fanii Romaniei sau infratit cu sarbii la Belgrad Ce au scandat cele doua galerii

Fanii României au venit la meciul de la Belgrad şi au făcut spectacol, în anumite momente şi cu ajutorul sârbilor. Tricolorii au remizat cu Serbia, scor 2-2, în etapa a doua din Liga Naţiunilor, la capătul unui meci spectaculos, însă show a fost şi în tribunele stadionului “Partizan”.

Suporterii tricolorilor au venit în număr mare la partida de la Belgrad, aproximativ 1.500 de fani au făcut deplasarea în capitala Serbiei. Încă din startul meciului, torţele au fost aprinse în sectorul H de la Peluza Nord, unde au fost plasaţi românii. Galeria tricolorilor şi-a făcut simţită prezenţa, iar sârbii i-au apreciat pe cei care au făcut deplasarea, după un dialog de la distanţă.

Fanii României s-au înfrăţit cu sârbii la Belgrad

Fanii României s-au înfrăţit cu sârbii la Belgrad. După câteva cântece de susţinere pentru elevii lui Cosmin Contra, suporterii au început dialogul cu galeria adversă. Primii care au dat tonul au fost fanii gazdă, care au început să strige “Kosovo”. Răspunsul românilor a venit prompt “Serbia”, făcând referire ca cele două state sunt aceeaşi ţară şi că nu trebuie acceptată independenţa kosovarilor. După câteva zeci de secunde de scandări, cele două galerii s-au aplaudat reciproc, gest făcut de toţi fanii prezenţi în tribunele stadionului “Partizan”.

Sârbii i-au răsplătit pe fanii tricolorilor şi au început să strige “România”, în timp ce suporterii selecţionatei pregătite de Cosmin Contra au răspuns cu “Basarabia”. La final, acelaşi ritual, cele două galerii s-au aplaudat reciproc. Momentele au fost repetate de mai multe ori pe durata meciului de la Belgrad şi la finalul partidei. În plus, fanii sârbi şi români au găsit şi un duşman comun. Tot cu ajutorul unui dialog de la distanţă, fanii tricolorilor au strigat “UEFA”, în timp ce suporterii gazdelor au replicat cu “Mafia”.

Pe lângă scandările mai sus amintite, fanii naţionalei României şi-au continuat războiul cu FRF, înjurând în repetate rânduri Federaţia. În plus, au continuat înjurăturile la adresa maghiarilor. De cealaltă parte, suporterii sârbilor au fost mai cumpătaţi şi au preferat să-şi susţină favoriţii, iar în câteva cazuri, ultraşii români au reuşit să-i acopere pe susţinătorii echipei naţionale a Serbiei.

Vezi cele mai tari imagini din Serbia-România, scor 2-2

Animozităţi la începutul meciului

Încă de la încălzire, fanii sârbii au încercat să-i intimideze pe tricolori, cu fluierături la scenă deschisă. Scenariul a continuat în startul meciului, dar şi în a doua repriză, când cele două galerii s-au înfrăţit. La finalul partidei de la Belgrad, jucătorii antrenaţi de Cosmin Contra nu au mai avut parte de acelaşi tratament.

Ultraşii români nu suportă jurnaliştii

Înainte de startul meciului, mai multe grupuri de suporteri ai echipei naţionale a României s-au plimbat în jurul stadionului “Partizan”. De fiecare dată când erau fotografiaţi sau filmaţi de jurnaliştii prezenţi la arenă, ultraşii luau foc şi ţipau, în timp ce unii dintre ei au preferat să-şi acopere faţa.

Fanii României s-au înfrăţit cu sârbii la Belgrad
Fanii României s-au înfrăţit cu sârbii la Belgrad