Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Fanii scoţieni, verdict la EURO 2024 despre Ianis Hagi: “A fost dezamăgitor împrumutul!” Exclusiv

Reporterii FANATIK au stat de vorbă cu fanii scoţieni din Wurzburg, aflaţi în drum spre Koln, unde se va juca Scoţia - Ungaria, despre Ianis Hagi.
Fanii scotieni verdict la EURO 2024 despre Ianis Hagi A fost dezamagitor imprumutul Exclusiv
Ce au spus fanii scoţieni de la EURO 2024 despre Ianis Hagi (sursă foto: FANATIK / colaj foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Wurzburg nu este doar oraşul românilor, iar EURO 2024 l-a transformat într-o oază de linişte pentru scoţieni. De când a început turneul final din Germania, unii fani ai naţionalei Scoţiei au ales orăşelul din Bavaria, unde stau tricolorii, ca o a doua casă pe timpul competiţiei. FANATIK a stat de vorbă cu trei suporteri scoţieni despre Ianis Hagi, fotbalul din România şi selecţionata lui Steve Clarke.

Verdictul dat la EURO 2024 de trei scoţieni despre Ianis Hagi

Cei trei scoţieni, fani ai lui Dundee United, East Stirlingshire şi Hearts, l-au analizat pe scurt pentru FANATIK pe Ianis Hagi. Decarul naţionalei României la EURO 2024 a fost împrumutat în sezonul recent încheiat de Rangers la Deportivo Alaves, dar Scoţia nu l-a uitat deloc.

ADVERTISEMENT

“De fiecare dată când l-am văzut, în meciurile contra la Dundee United, a jucat bine, dar cred că nu a primit cele mai bune şanse la Rangers. A fost dezamăgitor împrumutul lui”, a spus fanul lui Dundee United. Completarea a venit de la suporterul lui East Stirlingshire, echipă din liga a cincea scoţiană: “L-am văzut ca un jucător foarte tehnic”.

Mai tânăr, suporterul lui Hearts speră ca Ianis Hagi să aibă parte de o revenire triumfătoare în Scoţia. “Fanii erau entuziasmaţi când a venit la Rangers şi a avut un sezon bun la început, dar a sosit un nou antrenor şi nu a mai jucat. Poate va reveni la Rangers şi va fi un alt jucător”.

ADVERTISEMENT

Scoţienii au fost surprinşi de România – Ucraina 3-0

Discuţia de la Ianis Hagi spre prestaţia naţionalei României din meciul cu Ucraina a curs normal, iar cei trei fani scoţieni au fost impresionaţi de jocul prestat de tricolori la Munchen.

“Am urmărit meciul cu Ucraina. Aţi jucat foarte bine. Avem un prieten care locuieşte în Bucureşti şi am ţinut cu voi pentru el. Sper să vă descurcaţi la fel de bine în următoarele meciuri”, a remarcat suporterul lui Dundee United

ADVERTISEMENT

Şi fanul lui East Stirlingshire a lăudat prestaţia naţionalei României din meciul cu Ucraina: “3-0, un rezultat fabulos, chiar dacă mulţi nu se aşteptau să câştigaţi. Baftă mai departe”. Dinspre Hearts analiza a fost fără echivoc: “Am fost puţin surprins să văd că s-a terminat 3-0. România a fost echipa mai bună. Ucraina a jucat prost, iar voi aţi fost foarte buni”.

Steaua şi Dinamo sunt echipele la care se gândesc scoţienii când vine vorba de fotbalul românesc

Scoţienii nu ştiu prea multe despre fotbalul românesc, însă, chiar şi aşa, numele granzilor le-au venit rapid în minte. Steaua şi Dinamo sunt echipele de care şi-au adus aminte doi dintre cei trei fani scoţieni.

ADVERTISEMENT

“Îmi aduc aminte de Steaua Bucureşti. A câştigat o cupă europeană, dar, în afara de asta, nimic altceva”, a exclamat fanul lui East Stirlingshire. Al doilea senior al grupului şi-a reamintit un duel cu Dinamo din anii ’80: “Ştiu de Dinamo Bucureşti. A jucat împotriva lui Dundee United, dar cam atât. Sper s-o întâlnim pe România în preliminarii şi să-l revedem pe prietenul nostru ca să bem câteva beri”.

Umiliţi de Germania, scoţienii speră la un succes cu Elveţia: “Un start deprimant”

Dialogul a revenit şi la EURO 2024, competiţia momentului din Europa, unde Scoţia a început dezamăgitor, 1-5 cu Germania. Scoţienii nu şi-au pierdut optimismul şi visează la o victorie cu Elveţia.

“Putem să arătăm mai bine şi vom bate Elveţia. A fost un start foarte greu pentru noi, chiar deprimant. Chiar dacă am avut un start tmai slab, în momentul ăsta suntem pozitivi, optimişti. Trebuie să învingem Elveţia, dar m-aş mulţumi chiar şi cu o remiză, cu un 1-1. În Munchen ne-am distrat bine, cu excepţia meciului. Nemţii ne-au făcut să ne simţim foarte bine”, a fost răspunsul la unison al celor trei fani scoţieni.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT