Sport

Fanii și-au desemnat prin vot favoritul la câștigarea trofeului ”Balonul de Aur”. Cine este alesul

”Balonul de Aur”, trofeul cel mai râvnit de fotbaliști, va fi acordat pe 17 octombrie la Paris. Până atunci fanii și-au desemnat favoritul.
29.09.2022 | 19:10
Fanii siau desemnat prin vot favoritul la castigarea trofeului Balonul de Aur Cine este alesul
Fanii și-au desemnat prin vot favoritul la câștigarea trofeului ”Balonul de Aur”. Sursa foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Revista France Football și-a îndemnat cititorii să voteze fotbalistul pe care îl consideră cel mai îndreptățit să câștige trofeul ”Balonul de Aur 2022”. Potențialul câștigător a fost votat de peste 80% dintre fani.

Fanii au votat câștigătorul ”Balonului de Aur”

Celebra revistă France Football a nominalizat în luna august cei 30 de candidați pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului 2022 și tot atunci a lansat o provocare pentru fani.

ADVERTISEMENT

Aceștia au fost îndemnați să-și desemneze propriul câștigător, prin vot. După aproximativ o lună, cele mai multe voturi, 83%, au mers către atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema.

Fotbalistul a avut un sezon fantastic în tricoul madrilenilor. A câștigat titlul în La Liga și Supercupa Spaniei, dar și trofeul Ligii Campionilor și Supercupa Europei.

ADVERTISEMENT

În 46 de partide, în toate competițiile, Karim Benzema a înscris 44 de goluri în sezonul precedent și este și în această toamnă unul dintre cei mai în formă atacanți, din lume. A înscris 4 goluri în 6 meciuri pentru Real Madrid.

La feminin, alegerea fanilor a fost Alexia Putellas de la Barcelona, cu 15,7% din voturi. Tot Barcelona dă și cel mai bun tânăr fotbalist, Gavi, votat de 28,9% dintre cititorii France Football, în vreme ce Thibaut Courtois a primit 65,8% din voturi pentru cel mai bun portar al anului.

ADVERTISEMENT

Și Lionel Messi îl vede câștigător pe Benzema

În vârstă de 34 de ani, Karim Benzema este considerat chiar și de adversari cel mai îndreptățit să câștige trofeul pentru cel mai bun jucător de fotbal al lumii, acordat de L’Equipe.

Argentinianul Lionel Messi, câștigătorul ”Balonului de Aur” în 2021 l-a nominalizat pe Karim Benzema pentru trofeul din acest an. Interesant este că sud-americanul nu a fost inclus între cei 30 de jucători propuși de France Football.

ADVERTISEMENT

Gala de decernare a trofeelor ”Balonul de Aur”, Yachine Trophy, pentru cel mai bun portar, respectiv Kopa Trophy, pentru cel mai bun tânăr fotbalist, va avea loc pe 17 octombrie, la Paris.

30.000.000 de euro este cota lui Karim Benzema, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT