Fotbal international

Fanii Slaviei Praga sunt în conflict cu șefii clubului! Cum au protestat la ultimul meci din campionat

25.08.2019 | 13:40
Fanii Slaviei Praga sunt in conflict cu sefii clubului Cum au protestat la ultimul meci din campionat

Chiar dacă Slavia Praga a câștigat în ultima etapă de campionat cu 4-0 în fața lui Bohemians, fanii echipei sunt în conflict cu șefii clubului. Suporterii au fost prezenți la meci, dar au ales să nu cânte pentru a atrage atenția conducerii. Nici celebrul salut dintre jucători și fani de la sfârșitul meciului nu a mai avut loc.

Fanii Slaviei sunt în conflict cu șefii clubului

Liderii de galerie de la „Tribuna Sever” sunt supărați pe conducerea clubului din cauza restricțiilor pe care aceasta le-a impus. În urma unor incidente petrecute la meciul de acasă cu Sigma Olomuc (1-0 pe 27 iulie), șefii Slaviei au introdus măsuri stricte de securitate, controale mult mai amănunțite la intrarea pe stadion și interzicerea unor bannere sau a unor coregrafii, măsuri pe care galeria formației din Praga nu le acceptă.

Timp de 90 de minute în partida câștigată cu 4-0 împotriva lui Bohemians, fanii prezenți pe stadion nu și-au mai încurajat echipa ca la alte meciuri, ci s-au așezat pe scaune și au urmărit în liniște jocul. Prin gestul respectiv, liderii de galerie de la „Tribuna Sever” speră să atragă atenția conducătorilor clubului pentru a reveni asupra deciziei pe care au luat-o aceștia. Președintele Jaroslav Tvrdik a scris pe contul său de Twitter că se așteaptă ca miercuri, la meciul cu CFR Cluj, lucrurile să se schimbe: „Sper ca la meciul de miercuri să avem parte de toată susținerea necesară. Ceea ce fac băieții pe teren merită respect și mă aștept ca lumea să-i încurajeze”.

Alexandru Băluță titular în ultimul meci al Slaviei Praga
Alexandru Băluță titular în ultimul meci al Slaviei Praga

 Slavia Praga este lider detașat în campionat

După 7 etape, Slavia Praga este lider detașat în campionatul Cehiei, cu 19 puncte. Adversara CFR-ului din play-off-ul Champions League are 6 victorii și un egal, iar în ultima partidă din campionat și-a odihnit mai mulți titulari, printre care și Nicușor Stanciu, unul dintre cei mai scumpi fotbaliști din lot. Cu Alexandru Băluță titular, Slavia Praga a marcat 4 goluri cu Bohemians, prin Husbauer, Frydrych, Kudela și Traore.

CFR Cluj va juca în deplasare returul din play-off-ul Champions League, cu Slavia Praga, miercuri, 28 august, de la ora 22:00. Ardelenii trebuie să marcheze neapărat, după ce în partida din Gruia, echipa lui Nicușor Stanciu s-a impus cu scorul de 1-0 (gol marcat de Masopust în minutul 28). Echipa din Praga a fost, per ansamblu, mai bună decât campioana României, dar nu a avut mari ocazii de gol, în timp ce formația antrenată de Dan Petrescu a avut o bară, Rondon în minutul 51, și a ratat un penalty prin Omrani, în minutul 79.

  • 40.600.000 de euro valorează întregul lot al Slaviei Praga, conform transfermarkt.com