Sport

Scandal înainte de finala Cupei României! Ce au păţit fanii Universităţii Craiova. Video exclusiv

Primul mare meci cu spectatori va fi finala Cupei României dintre U Craiova și Astra, iar fanii olteni s-au adunat la stadion pentru plecarea spre Ploiești.
Scandal înainte de finala Cupei României! Ce au păţit fanii Universităţii Craiova. Video exclusiv
Fanii Craiovei, supăraţi că nu au fost lăsaţi să intre cu bannere la finala Cupei. FOTO: FANATIK
ADVERTISEMENT
22-05-2021
16:22

Scandal înainte de finala Cupei României! Ce au păţit fanii Universităţii Craiova

Fanii Universităţii Craiova, care au mers la Ploieşti să îşi susţină echipa în finala Cupei României, s-au certat cu forţele de ordine la porţile stadionului. Oltenii sunt nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să intre în arenă cu bannere şi cu toate materialele pregătite pentru coregrafia din această seară.

„Dreptatea cui o apăraţi?“, au întrebat fanii supăraţi, pentru că, spun ei, nimeni nu le-a comunicat că nu vor avea voie cu bannere în tribune.

Totuşi, această informaţie exista. Inclusiv antrenorul Marinos Ouzounidis a vorbit despre acest lucru în conferinţa de presă de vineri. 

„E un prim pas (n.r. – permiterea accesului fanilor). E bine că sunt suporteri pe stadion, contează foarte mult pentru fotbalişti. Să joci cu fani în tribune este diferit. E un pas înainte. Sper să revenim din nou la o situaţie normală.

Ştiu că fanilor le place cu bannere şi fulare, dar asta e decizia (n.r. – de a fi interzise) şi trebuie să o acceptăm. Da, atmosfera este mai frumoasă cu steaguri şi fulare, dar este un prim pas“, a comentat antrenorul oltenilor.

ADVERTISEMENT
22-05-2021
11:53

FRF a prelungit termenul pentru vânzarea biletelor

Vânzarea biletelor şi, implicit, termenul până la care pot fi încărcate documentele necesare accesului la finala Cupei României au fost prelungite până la ora 19.00.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al FRF, după ce directorul general al clubului Universitatea , Ovidiu Costeșin, a declarat că au existat mari probleme în achiziționarea biletelor online dion cauza pșlatformei care a dat numeroase erori.

Nerăbdători să-și urmărească favoriții din tribune după mai bine de un an de pauză forțată, suporterii din Bănie vor lua cu asalt arena ”Ilie Oană” din Ploiești.

FANATIK a aflat toate datele protocolului stabilit de FRF prin care se reglementează modul în care se va face revenirea fanilor în tribune. Pentru finala Cupei României vor putea fi prezenți aproximativ 3.750 de spectatori. Adică 25 la sută din capacitatea stadionului.

Fanii U Craiova s-au adunat la stadion pentru plecarea spre Ploiești

Încântați că pot reveni pe stadion la meciurile favoriților, fanii U Craiova s-au adunat de dimineață în fața stadionului ”Ion Oblemenco” pregătiți de plecarea spre Ploiești, în ciuda faptului că unii dintre ei nu au primit confirmarea co vor putea fi pe stadion.

ADVERTISEMENT

Fani U Craiova plecare

Biletele au fost puse în vânzare doar online, iar în stadion nu vor putea intra decât persoanele care au făcut rapelul cu minimum 10 zile înaintea evenimentului, cel târziu pe 12 mai.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu pot respecta acestă condiție, mai există varianta testării. Vor putea asista la meci cei care prezintă un test PCR negativ făcut cu maximum 72 de ore înainte de desfășurarea partidei. Mai există şi o variantă ceva mai ieftină, cu un test rapid antigen negativ, dar care să fie realizat cu maximum 24 de ore înainte de startul meciului.

Mai sunt 1.000 de bilete disponibile

Conform gsp.ro, fanii au întâmpinat dificultăți în achiziționarea biletelor platforma dând numeroase erori. De asemenea, multora nu li s-au acceptat testele Covid-19 deși erau făcute cu 24 de ore înainte. Mulți suporteri ai Craiovei nu au primit confirmarea pentru bilet și vor pleca spre Ploiești fără a avea siguranța că pot intra pe stadion la finala Cupei României.

ADVERTISEMENT

Fani U Craiova plecare

Informațiile au fost confirmate de directorul general al clubului oltean, Ovidiu Costeșin, care a mai precizat faptul că mai sunt disponibile aproximativ 1.000 de bilete: ”Din ce am înțeles de la colegii care au fost la ședința tehnică, la 10:30 erau 2.500 de bilete comandate și 2.000 de bilete confirmate.

ADVERTISEMENT

Pentru 500 încă trebuiau încărcate documentele necesare. Deci ar mai fi cam 1.000 de bilete la vânzare. Procedura e greoaie, bilete sunt. Publicul din România e obișnuit cu procedura online simplă, nu cu cea în care trebuie să încarci documente, dovada vaccinării sau a unui test PCR”.

Craiova cere să se scoată prezentarea documentelor online

”La noi, la Craiova, când avem 30.000 de fani, doar 6.000 au bilete online. E complicat! E și problema costului. Un test PCR e 300-400 de lei. Te costă mai mult decât biletul și drumul. Rămâne varianta testului antigen, care trebuia făcut cu maximum 24 de ore înainte de meci. 

ADVERTISEMENT

Mai e și problema timplui. Președintele Iohannis a anunțat joia trecută că se poate juca cu fani, iar ordinul a fost publicat în Monitorul Ofical joia asta, cu aproximativ 50 de ore înainte de meci.

Am solicitat Federației să nu se mai ceară documentele astea, dovada de vaccinare sau dovada testului. Să le prezinți la poartă, să lași omul să ia bilet și să îl verifici la poartă”, a mai spus Costeștin la emisiunea Digisport Matinal.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,25 este cota pentru „total goluri: 0-3”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik