Fotbal intern

Fanii U Craiova, ultimul omagiu adus lui Ilie Balaci! Sute de persoane au venit la stadionul “Ion Oblemenco” Foto

22.10.2018 | 19:59
Fanii U Craiova ultimul omagiu adus lui Ilie Balaci Sute de persoane au venit la stadionul Ion Oblemenco Foto

Fanii U Craiova au venit la stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ilie Balaci. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului mare fotbalist a fost adus luni după-amiază la arena pe care îşi joacă meciurile de pe teren propriu echipa antrenată de Devis Mangia.

Suporterii echipei au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Ilie Balaci, acelaşi lucru fiind făcut şi de mai mulţi oameni de fotbal, printre care Victor Pițurcă, Dani Coman, Devis Mangia sau Marcel Popescu. Luni, înainte ca sicriul să fie adus la stadionul “Ion Oblemenco”, peste 200 de persoane şi-au luat adio de la fostul mare fotbalist la Biserica “Sf. Ilie” din Craiova. În momentul în care sicrul a fost scos din biserică, lui Aurică Beldeanu i s-a făcut rău şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Craiova. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Fanii U Craiova, ultimul omagiu adus lui Ilie Balaci! Când are loc înmormântarea

Fanii Universităţii Craiova îşi vor prezenta ultimul omagiu lui Ilie Balaci şi marţi. Dimineaţă, de la de la ora 11:30, va fi oficiată o slujbă religioasă pe gazonul stadionului “Ion Oblemenco” din Craiova. De la ora 14:00, cortegiul funerar se va deplasa spre Cimitirul Sineasca, unde fostul fotbalist va fi înmormântat cu onoruri militare. Slujba va fi oficiată de mitropolitul Olteniei, Irineu Popa.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. “În semn de deosebită apreciere şi admiraţie pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea ‘sportului rege’ şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional Serviciul Credincios”, se arată în decretul semnat de şeful statului.