Sport

Fanii Universităţii Craiova au votat unicul candidat înaintea meciului cu CFR Cluj! Sorin Cârţu, ca Ciucă la PNL şi Burleanu la FRF. Exclusiv

Fanii Universităţii Craiova au trecut și pe la urne înaintea meciului cu CFR Cluj. Suporterii oltenilor au votat unicul candidat de la alegerile pentru preşedinţia Craiovei: Sorin Cârţu.
10.04.2022 | 17:19
Fanii Universitatii Craiova au votat unicul candidat inaintea meciului cu CFR Cluj Sorin Cartu ca Ciuca la PNL si Burleanu la FRF Exclusiv
Sorin Cârţu, singurul candidat la alegerile de la Universitatea Craiova. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
10-04-2022
21:34

Sorin Cârțu, noul președinte al Universității Craiova. A obținut 1232 de voturi, iar 24 au fost anulate

Sorin Cârțu este oficial președintele Universității Craiova, după ce a fost validat și prin vot. La alegerile la care a fost singurul candidat, noul președinte a obținut 1232 de voturi.

Au fost și 24 de voturi care în cele din urmă nu i-au fost acordate lui Sorin Cârțu, deoarece au fost anulate. Oricum, o victorie fără emoții pentru fostul fotbalist de legendă al oltenilor.

10-04-2022
20:59

Sorin Cârțu, după alegerile de la Universitatea Craiova: "Nu cred că am concurat singur și am ieșit pe locul 2"

Sorin Cârțu avea doar motive de bucurie după Universitatea Craiova – CFR Cluj 3-2. Pe lângă victoria oltenilor, este convins că nu a fost loc de surprize la alegerile pentru președinția clubului. La care a fost prezent în urne ca unic candidat. 

„Bănuiesc că am câștigat alegerile astăzi, nu cred că am concurat singur și am ieșit pe locul 2. Dar mai știi? Sunt foarte fericit! Nu neapărat că a venit golul la ultima fază. Era puțin nedrept dacă se termina 2-2. Meritam mai mult, s-a făcut dreptate”, a declarat Sorin Cârțu la GSP Live.

Universitatea Craiova este primul club din România care a luat decizia ca abonaţii să voteze preşedintele clubului. Opţiunea democratică a fost ideea patronului Mihai Rotaru, care vrea să se alinieze cluburilor mari din Vest, unde “socios” (suporterii plătitori) aleg conducerea.

Fanii Universităţii Craiova votează unicul candidat înaintea meciului cu CFR Cluj! Sorin Cârţu va fi preşedintele clubului

Însă, la aceste alegeri s-a înscris un singur candidat, Sorin Cârţu. Chiar şi aşa, suporterii sunt aşteptaţi la urne pentru a-l vota pe unicul candidat la alegeri, cel care va deveni noul preşedinte pentru următorii doi ani.

ADVERTISEMENT

Drept de vot vor avea cei 4.107 suporteri care deţin abonamente, iar în incinta stadionului “Ion Oblemenco” sunt montate patru urne unde fanii vor putea să îşi exprime opţiunea. Singura, de altfel: Sorin Cârţu. Urnele se vor deschide de la ora 18:30, cu două ore înainte de startul meciului.

Cârţu şi-a stabilit obiectivul: “Obiectivul maxim în noul meu mandat este să câştigăm campionatul”

Noul şi vechiul preşedinte a declarat că obiectivul este câştigarea titlului de campioană, după 31 de ani: “Aş vrea să continui tot ce s-a făcut bine în perioada asta, adică din 2013 până în 2022, pentru că din punctul meu de vedere a fost o treabă foarte bine făcută. Şi sigur, dacă se poate, în perioada asta de doi ani să abordăm dezideratul cel mai important şi să îl reuşim, acela de a câştiga campionatul. Dar trebuie să fie o simbioză perfectă în club.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, şi eu am nevoie de club, la fel şi Universitatea cred că are şi ea nevoie de ceea ce reprezint eu. Aşa că am răspuns prezent la acest demers al patronatului, acela de a organiza nişte alegeri pentru acest post.

Aşa cum am spus, obiectivul maxim în noul meu mandat este să câştigăm campionatul. Ar fi important să reuşesc, după ce am reuşit şi ca jucător, şi ca antrenor, dar nu umblu neapărat după acest lucru. Sigur că experiența mea ajută, aș vrea să-i ajut pe ceilalți”, a spus Cârţu.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru face un pas în spate: “Eu voi asigura un buget pentru anul viitor, undeva la 7,5 milioane de euro”

Astfel, Sorin Cârţu, preşedintele clubului, va avea responsabilităţi pe partea administrativă, în timp ce Marian Copilu a fi managerul sportiv al echipei. Patronul Mihai Rotaru a anunţat că va face un pas în spate şi nu va interveni în viaţa echipei:

”Nu vorbesc cu Reghe, cu Marian (n.r. Marian Copilu) sau Sorin Cârțu, tocmai pentru a-i forța să rezolve singuri problemele. Trebuie să înțeleagă că sunt pe picioarele lor. Eu voi asigura un buget pentru anul viitor, undeva la 7,5 milioane de euro, indiferent de ce vom vinde, asta e obligația mea.

ADVERTISEMENT

Eu asigur completarea. Veniturile vor fi de 5 milioane de euro în sezonul următor. Dacă intrăm într-o cupă europeană nu trebuie să vin cu bani de acasă, dacă nu, voi completa cu 2,5 milioane de euro. În ultimul timp, eu sunt cel care a asigurat finanțarea clubului”, a spus Mihai Rotaru la Digisport.

Sorin Cârţu va avea un mandat valabil pentru următorii doi ani. În 2024 se vor organiza din nou alegeri pentru postul de preşedinte, însă din acel moment alesul va avea patru ani de mandat în funcţie.

Sorin Cârţu, ca Nicolae Ciucă la PNL şi Răzvan Burleanu la FRF!

Alegerile cu un singur candidat sunt la modă în această perioadă, în România. Tot pe data de 10 aprilie, au fost programate şi alegerile PNL, tot cu un singur candidat. Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, aşadar, preşedintele Partidului Naţional Liberal, fără emoţii.

La fel se va întâmpla şi marţi, 12 aprilie, când sunt programate alegerile pentru Federaţia Română de Fotbal. Pe Arena Naţională va fi organizată Adunarea Generală, acolo unde “crema” fotbalului românesc se va reuni pentru a-l alege pe unicul candidat de la alegeri, Răzvan Burleanu.

„Dacă domnul Rotaru mi-ar fi dat responsabilitățile de acum l-aș fi refuzat la vremea respectivă (n.r. în 2019). Acum am mai luat contact cu ceea ce înseamnă munca de birou, dar în mandatul trecut am făcut ceea ce am negociat și eu am dat exact ceea ce am stabilit cu domnul Rotaru”, Sorin Cârţu

  • 4107 suporteri vor avea drept de vot la alegeri
  • 7.500.000 de euro este bugetul Universităţii Craiova pentru sezonul viitor
ADVERTISEMENT