Fotbal international

Fanii vor putea merge pe Arena Națională la EURO 2021! Anunțul făcut de FRF

03.03.2021 | 20:57
Fanii vor putea merge pe Arena Nationala la EURO 2021 Anuntul facut de FRF
ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că Arena Națională își va deschide porțile pentru suporteri. Acesta a dat asigurări că meciurile de le EURO 2021, de la București, se vor disputa cu fani în tribune.

Turneul final al Campionatului European se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie, la un an distanță față de datele inițiale, evenimentul fiind amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

12 orașe de pe Bătrânul Continent vor găzdui turneul pan-european prin care se vor celebra 60 de ani de la prima ediția a campionatului continental inter-țări.

Câți spectatori vor vedea meciurile pe viu

Președintele FRF a spus și câți fani vor avea acces la meciurile găzduite de Arena Națională la EURO 2021. Este vorba de aproximativ 12 mii, adică 25% din capacitatea stadionului.

ADVERTISEMENT

”După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial EURO 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală.

Autoritățile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020”, a transmis Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Germania din preliminariile CM 2022 ar putea fi primul cu spectatori

Răzvan Burleanu a anunțat încă din luna ianuarie de Federația Română de Fotbal a făcut demersurile necesare la UEFA și FIFA pentru ca meciurile din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022 să se joace cu fani în tribune.

Oficialul FRF a solicitat forurilor european, respectiv mondial ca meciul cu Germania, din 28 martie, să fie primul cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea Arenei Naționale.

ADVERTISEMENT

Forul de la București nu a primit deocamdată un răspuns la această solicitare, dar întâlnirea cu Germania ar putea fi un test util pentru FRF și autoritățile sanitare, în vederea găzduirii în condiții de maximă siguranță a meciurilor de la EURO 2021.

ADVERTISEMENT