ADVERTISEMENT
News

Fără alcool până pe 15 ianuarie! În ce țară a fost interzisă comercializarea băuturii

Autor: Alexandru Năstase | 29.12.2020 | 13:19
Fără alcool până pe 15 ianuarie! În ce țară a fost interzisă comercializarea băuturii
Alcoolul nu va mai fi comercializat într-o țară cu peste un milion de cazuri. Sursa foto - hepta.ro

Fără alcool până pe 15 ianuarie! Aceasta este decizia luată de o țară în care pandemia de coronavirus face adevărate ravagii. Concret, pe întreg teritoriul acestei țări, nu se mai vinde absolut deloc băutură. 

ADVERTISEMENT

Decizia a fost anunțată chiar de președintele Cyril Ramaphosa. Autoritățile au impus mai multe restricții după ce țara a trecut de un milion de cazuri de coronavirus.

Pe lângă vânzarea alcoolului, purtarea măştii devine obligatorie în toate spațiile publice. Mai mult de atât, și interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost, de asemenea, extinsă.

ADVERTISEMENT

Fără alcool până pe 15 ianuarie din cauza pandemiei

Astfel, dacă înainte aceasta se aplica de la ora 23.00, acum marja a fost coborâtă cu două ore. Până la 6 dimineața nu au voie să iasă din case sudafricanii

În timpul nopţii, “nimeni nu va fi autorizat să fie în afara casei, cu excepţia personalului din domeniul sănătăţii”, a precizat Cyril Ramaphosa.

ADVERTISEMENT

De altfel, aceste noi restricții au ca drept scop reducerea numărului internărilor în spital legate de accidente rutiere sau violenţă domestică, mai ales familiale, generate de consumul de alcool în exces.

Conform președintelui sudafrican, unitățile medicale din această țară funcționează deja la capacitate maximă. Interesant este că barurile şi restaurantele nu vor fi închise complet.

ADVERTISEMENT

Șeful statului din Africa de Sud a insistat asupra necesităţii de a apăra pe cât posibil o economie deja fragilizată în cursul primului val.

Astfel, unitățile trebuie doar să îşi scurteze programul de lucru, clienţii şi personalul fiind obligaţi să plece la orele 20, pentru a respecta noua interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

ADVERTISEMENT

“Am coborât garda, iar acum plătit preţul pentru asta”, a declarat președintele Cyril Ramaphosa. Acesta a menționat sărbătorile de sfârşit de an şcolar, este vară în Africa de Sud, petrecerile în familie de Crăciun, concerte şi slujbele religioase, toate considerate evenimente “super-contaminante”.

Mai mult de atât, preț de 14 zile, toate adunările numeroase, în interior, ca şi în aer liber, sunt interzise, cu excepţia înmormântărilor. Și acestea vor fi limitate la 50 de persoane.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că, Africa de Sud a devenit prima ţară de pe continentul african care a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!