News

Fără amenzi pentru lipsa măștii de protecție! Măsura alternativă dispusă de primarul unui oraș

03.04.2021 | 12:21
Fara amenzi pentru lipsa mastii de protectie Masura alternativa dispusa de primarul unui oras
ADVERTISEMENT

Primarul din Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, le-a transmis polițiștilor locali din oraș să nu mai aplice amenzi pentru cei care nu poartă masca de protecție.

În schimb, oamenii  legii din subordinea municipalității le vor oferi măști celor care nu au și vor purta discuții de informare privind riscurile la care se supun.

ADVERTISEMENT

Primarul susține că o strategie de combatere a epidemiei care se axează pe prevenție și informare este mai eficientă decât una care se bazează pe sancțiuni.

Polițiștii vor distribui măști de protecție

Măști în loc de amenzi! Începând de astăzi, polițiștii locali din muncipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie. Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni”, a scris Lucian Stanciu-Viziteu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Primarul s-a întâlnit deja cu polițiștii locali din oraș care se ocupă de ordinea publică și i-a instruit cu privire la aplicarea noii dispoziții.

Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de acestă perioadă!”, a mai scris edilul orașului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă polițiștii locali vor fi mai îngăduitori cu băcăuanii care vor să fenteze restricțiile, asta nu-i va feri cu certitudine de amendă. Jandarmeria și poliția națională nu se află în subordinea primăriei, deci pot ignora fără probleme decizia primarului Lucian Stanciu-Viziteu. Mai mult, ele sunt obligate să aplice măsurile dispuse la nivel național, inclusiv amenda pentru nepurtarea măștii.