News

Fără catalog în noul an școlar! Monica Anisie a explicat cu ce va fi înlocuit

02.09.2020 | 07:42
Catalogul așa cum îl știam cu toții este istorie. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fără catalog în noul an școlar! Aceasta este anunțul făcut de Ministrul Educației și Cercetării. Monica Anisie a explicat la Digi 24 faptul că profesorii pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică.

“Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, deci după cele două-trei ore pe care le are la diferite clase.

ADVERTISEMENT

Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în acest fel profesorii și școala pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică”, a transmis Anisie.

Dispare catalogul de la clase

Vă readucem aminte că Monica Anisie a precizat că în acest moment şcolile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar în proporţie de 80%.

ADVERTISEMENT

Sunt ceva mai multe probleme în ceea ce priveşte echipamentul necesar, aici procentul fiind de numai 65%. Monica Anisie a ţinut să facă un apel la responsabilitate, menţionând faptul că educaţia trebuie să continue.

De asemenea, Monica Anisie a transmis că din acest an, profesorul va intra în clasă, se va conecta pe platformă şi va preda lecţia normal, aceasta fiind urmărită şi de elevii din clasă şi de cei de acasă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei a explicat faptul că profesorul îşi va desfăşura normal activitatea în clasă, singurul lucru diferit constând în faptul că se va conecta la o platformă înainte de predarea lecţiei

Monica Anisie susţine că părinţii copiilor cu vârstă şcolară pot cere ca fiii sau fiicele lor să participe la cursuri online doar dacă pot face dovada că, fie copilul, fie cineva din familie suferă de boli care ar putea fi agravate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Deocamdată, normele prevăzute de ordinul comun permit părinţilor care au în familie persoane cu un a anumit risc la îmbolnăvireb să solicite unităţii de învăţământ continuarea învăţării de acasă. Deci copilul poate să continue cursurile în sistem online după ce părintele face o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

 

ADVERTISEMENT