Sport

Fără ceremonie fastuoasă pentru David Popovici la revenirea în ţară! Ce a decis staff-ul campionului

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de la Roma, însă Federația Română de Natație a hotărât să nu organizeze o ceremonie la revenirea acasă a campionului.
17.08.2022 | 15:45
Fara ceremonie fastuoasa pentru David Popovici la revenirea in tara Ce a decis stafful campionului
David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de la Roma, însă Federația Română de Natație a hotărât să nu organizeze o ceremonie la revenirea acasă a campionului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Noul star al înotului mondial s-a calificat și în ultimul act al probei de 400 m liber de la Europene, însă s-a retras înaintea finalei din cauza programului încărcat.

David Popovici nu va avea o ceremonie la revenirea în țară

Deși performanțele reușite de David Popovici la Roma sunt cu adevărat extraordinare, aur cu record mondial la 100 m liber și locul 1 cu record mondial de juniori la 200 m liber, FRNPM a dat un comunicat prin care a precizat că nu va organiza nicio ceremonie la revenirea acasă a sportivului.

ADVERTISEMENT

”Federația Română de Natație și Pentatlon Modern nu va organiza o conferință de presă la sosirea lui David Popovici de la Campionatul European de natație seniori de la Roma, acolo unde sportivul român a cucerit două medalii de aur în probele de 100 m liber (cu record mondial de seniori) și 200 m liber.

Totuși, pentru că știe că relația cu mass-media este una foarte importantă, înainte de a pleca spre Lima, la Campionatul Mondial de juniori, David Popovici va răspunde vineri, 19 august, într-un interviu video, întrebărilor presei din România.

ADVERTISEMENT

Interviul va fi realizat de către echipa de comunicarea a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, iar mass-media este rugată să transmită toate întrebările pentru David pe adresa de email press@frnpm.ro, până vineri, 19 august, ora 12:00”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a FRNPM.

Mondialele de juniori, motiv pentru retragerea din finala la 400 m liber

Sosirea în țară a lui David Popovici este programată pentru vineri, 19 august, dar marele campion nu va rămâne în România decât pentru două zile, urmând ca duminică, 21 august, să plece la Lima pentru ultima competiţie de juniori a carierei: Campionatele Mondiale.

ADVERTISEMENT

Acesta este și motivul pentru care nu se va ține nicio festivitate la aeroport, așa cum s-a întâmplat după Campionatele Mondiale de la Budapesta, atunci când puștiul minune a fost așteptat cu fast la Otopeni.

De altfel, faptul că doar peste patru zile este nevoit să plece în Peru a fost și explicația dată de antrenorul Adrian Rădulescu pentru retragerea lui David Popovici din finala europeană la 400 m liber.

ADVERTISEMENT

”Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat Adrian Rădulescu.

ADVERTISEMENT