News

Fără concerte și meciuri de fotbal în 2020. Veste proastă din partea lui Alexandru Rafila

21.04.2020 | 15:44
Fara concerte si meciuri de fotbal in 2020 Veste proasta din partea lui Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Românii își pot lua adio de la concerte, meciuri de fotbal sau alte adunări publice majore în 2020. Anunțul a fost făcut de expertul Alexandru Rafila.

Anul 2020 rămâne blocat, anunță Rafila

Cu toate acestea, 15 mai 2020 ar putea însemna relaxarea măsurilor impuse de autorități. Cabintele stomatologice vor trebui deschise de urgență, crede microbiologul.

ADVERTISEMENT

Adunările, nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor putea fi organizate. Atenție, nu e același lucru să ai 100 de oameni într-o sală de 500, sau 50 de oameni într-o sală de 100.

Concerte, alte evenimente, nu cred ca o să fie nicio țară dornică să organizeze astfel de manifestări. În legătură cu Mall-uri, eu cred că trebuie să se redeschide nu neapărat Mall-urile. Cabinetele stomatologice trebuie să ne gândim cum să le repornim după 15 mai.

ADVERTISEMENT

În cabinetele stomatologice, protecția este obligatorie. Frizeriile, coaforul, cosmetica, țin de o viață normală. Eu despre Mall-uri nu știu dacă se vor redeschide, nu cred că Mall-urile nu vor putea funcționa în formula ca înainte”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Oamenii din România, dar și din restul Europei, speră că mult anunțata relaxare le va permite să revină la viața din urmă cu un an, înainte de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din păcate, specialiștii le demontează toate speranțele și, cu toate că se aduce în vorbă relaxarea măsurilor după 15 mai, această relaxare nu va însemna mare lucru.

Mall-urile vor rămâne închise, restaurantele și barurile la fel, meciurile de fotbal vor deveni o amintire, iar concertele până la finele lui 2020 se vor anula.

ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care o recidivă a coronavirus, un al doilea val de COVID-19, va lovi cu siguranță în toamnă-iarnă, moment în care omenirea ar trebui să fie pregătită să se lupte cu boala.

 

ADVERTISEMENT