Sport

Fără Cristina Neagu la Mondialul din Japonia?! Anunţul făcut de Tomas Ryde: “Sunt şanse sub 20%, pregătesc echipa fără ea”

23.10.2019 | 11:21
Fara Cristina Neagu la Mondialul din Japonia Anuntul facut de Tomas Ryde Sunt sanse sub 20 pregatesc echipa fara ea
ADVERTISEMENT

Naţionala feminină de handbal a României s-a reunit la Cluj-Napoca pentru un stagiu de pregătire centralizată în vederea participării la Campionatul Mondial din Japonia din luna decembrie. Marea absentă este Cristina Neagu, aflată în continuare în plină recuperare după ruptura de ligament încrucişat anterior suferită în meciul cu Ungaria de la Campionatul European de anul trecut.

Tomas Ryde nu mizează pe Cristina Neagu pentru Mondialul din Japonia

Veştile privind revenirea pe teren a cvadruplei deţinătoare a titlului de cea mai bună handbalistă din lume nu sunt deloc îmbucurătoare. Tomas Ryde, selecţionerul naţionalei de handbal feminin a României şi fostul antrenor al lui CSM Bucureşti, a vorbit despre situaţia Cristinei Neagu.

ADVERTISEMENT

“Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă. Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine, genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor. Este foarte supărată din această cauză, cred că ar trebui să se relaxeze mai mult mental. Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este foarte greu în această perioadă. În acest moment sunt şanse sub 20% să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că important să fac asta”, a declarat Tomas Ryde.

Fără Cristina Neagu la Mondialul din Japonia?! (sursă foto: sportpictures.eu)
Fără Cristina Neagu la Mondialul din Japonia?! (sursă foto: sportpictures.eu)

Colegele de la naţională resimt absenţa Cristinei Neagu

Revenită în Liga Naţională la începutul lunii aprilie, după doi ani petrecuţi la Buducnost Podgorica, Cristina Laslo ar putea fi prima soluţie a selecţionerului Tomas Ryde pe postul de coordonator pentru “Mondialul” din Japonia. Handbalista Coronei Braşov, dar şi restul “tricolorelor”, speră totuşi în revenirea Cristinei Neagu. “O aşteptăm pe Cristina. Ne dorim ca în ultimul cantonament din noiembrie să fie prezentă şi aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca şi lider şi căpitan al acestei echipe”, a afirmat Cristina Laslo.

ADVERTISEMENT

Printre cele 22 de jucătoare pe care Tomas Ryde le are la dispoziţie în stagiul de pregătire de la Cluj se află şi Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu, Diana Abed-Kader şi Sonia Seraficeanu. “Mă bucur că din generaţia mea care a ieşit campioană mondială la junioare şi a luat bronzul la tineret, suntem din ce în ce mai multe jucătoare la prima reprezentativă şi că adaptarea este tot mai rapidă. Sper ca şi din generaţiile mai tinere să vină pe viitor jucătoare şi să se integreze cât mai repede, pentru că România are jucătoare foarte talentate, care trebuie doar să se adapteze cât mai repede la pretenţiile primei reprezentative”, a punctat Cristina Laslo.

Fără Cristina Neagu la Mondialul din Japonia?! (sursă foto: sportpictures.eu)
Fără Cristina Neagu la Mondialul din Japonia?! (sursă foto: sportpictures.eu)

Tomas Ryde a tras un semnal de alarmă

“Iubitorii de handbal din România trebuie să ştie că aceasta este poate cea mai lipsită de experienţă echipă pe care a avut-o Naţionala în ultima perioadă. Melinda Geiger şi Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare, deci echipa este lipsită de experienţa acestor jucătoare. Dar, îmi doresc să creez o echipă care să aibă energie, să fie puternică, să creadă în forţele ei. Avem susţinerea fanilor şi împreună putem obţine mult”, a concluzionat selecţionerul Tomas Ryde. Campionatul Mondial de Handbal din Japonia se va desfăşura în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie, iar România a fost repartizată în grupa C, alături de Spania, Ungaria, Muntenegru, Senegal şi Kazahstan.

ADVERTISEMENT

“Fiecare jucătoare îşi doreşte să ajungă sus, să joace la un turneu final pentru echipa naţională. Suntem cu gândul şi cu sufletul prezente la fiecare acţiune a echipei naţionale pentru a ne pregăti cât mai bine pentru Campionatul Mondial” – Sorina Tîrcă (Corona Braşov)