News

Fără locuri la terapie intensivă la Sibiu! Bolnavii de COVID-19 au umplut un alt spital

01.08.2020 | 11:40
Fara locuri la terapie intensiva la Sibiu Bolnavii de COVID19 au umplut un alt spital
ADVERTISEMENT

Fără locuri la terapie intensivă la Sibiu! Sunt probleme serioase în secția ATI în întreaga țară după ce nu mai puțin de 409 pacienți au ajuns internați aici.

Se întâmplă lucrul acesta într-o perioadă în care România a depășit vineri pragul de 50.000 de infectări cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ultimul spital care a declarat că este plin e unitatea medicală județeană din Sibiu. Aici toate cele 12 paturi pentru pacienții COVID-19 de la secția terapie intensivă sunt ocupate.

Fără locuri la terapie intensivă la Sibiu!

„Din păcate, ne aflăm în situația ca toate cele 12 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19 să fie ocupate.

ADVERTISEMENT

O parte dintre pacienții internați la clinica de infecțioase au avut o evoluție nefavorabilă și au fost transferați pentru suport respirator la ATI.

Pe de altă parte, am primit cazuri de ATI din alte județe unde numărul de locuri era depășit. Dacă mai apare un caz, vom solicita Centrului Național să ne găsească un loc pentru această categorie de pacienți.

ADVERTISEMENT

Ne confruntăm cu o creștere de cazuri care ne-a ocupat și restul paturilor, motiv pentru care DSP a făcut și demersuri către Ministerul Sănătății ca și celelalte spitale din Sibiu să devină spitale suport”, a declarat Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean Sibiu, la  Digi24.

De altfel, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că urmează două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri, însă dacă populaţia şi agenţii economici respectă regulile şi anume purtarea măştii, spălatul pe mâini, distanţarea socială, atunci am putea avea o aplatizare şi o scăderea a numărului infectărilor cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

El a precizat că, în acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala celor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea.

„Suntem într-o recrudescenţă cu o creştere a numărului de cazuri. Suntem de opt săptămâni, din prima săptămână a lunii iunie când ajunsesem la 120-130 de cazuri noi de la o zi la alta a urmat o creştere.

În toată această perioadă am avut măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 iulie şi lipsa unui cadru legislativ, lipsa unor pârghii pentru a putea gestiona pacienţii infectaţi, simptomatici sau asimptomatici.

Începând cu 23 iulie, odată cu intrarea în vigoare a legii, am reluat această muncă titanică de identificare, diagnosticare, carantinare sau izolare la domiciliu”, a afirmat Nelu Tătaru

 

ADVERTISEMENT