ADVERTISEMENT
News

Fără mască în birourile unde toți angajații sunt vaccinați anti-Covid. Propunerea premierului Florin Cîțu

Autor: Adrian Baciu | 05.05.2021 | 15:52
Fără mască în birourile unde toți angajații sunt vaccinați anti-Covid. Propunerea premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Citu soseste la sedinta de Guvern, la Palatul Victoria, in Bucuresti, miercuri, 28 aprilie 2021. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că de la 1 iunie s-ar putea renunța la mască în birourile unde toți angajații sunt vaccinați anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului a dezvăluit că a venit cu o propunere pentru Comitetul Interministerial care lucrează la programul de măsuri de relaxare care s-ar putea impune de la debutul lunii viitoare.

Astfel, acesta spune că a propus ca în birouri, în companii, unde toate persoanele sunt vaccinate, să nu se mai poarte mască la interior. Bineînțeles, totul depinde de succesul campaniei de vaccinare și de decizia luată în comitet.

Fără mască în birourile unde toți angajații sunt vaccinați anti-Covid

Florin Cîțu este convins că populația din România este stimulată să se vaccineze în următoarea perioadă din dorință uriașă de a reveni la normalitatea de dinainte de pandemie.

ADVERTISEMENT

Întrebat miercuri, la conferința de presă de după ședința de Guvern, despre stimulentele oferite de guvernanți pentru cetățeni, premierul a spus că ”cel mai bun stimulent este revenirea la normalitate”.

În acest sens, șeful Executivului a spus că, de la 1 iunie, cei vaccinați care lucrează în birouri ar putea să renunțe la mască. Aceasta este deocamdată o propunere și depinde mult de evoluția campaniei de vaccinare.

”Cel mai bun stimulent pentru vaccinare este revenirea la normalitate, fără mască, fără restricții de circulație.

ADVERTISEMENT

Noi am oferit companiilor centre de vaccinare în interiorul instituției. Mai avem o propunere, care se află pe masa Comitetului Interministerial, ca în birourile companiilor și a firmelor să nu se mai poarte mască, dacă toată lumea e vaccinată.

Nu vom ridica restricții dacă nu ajungem la cinci milioane de vaccinați. Dar eu cred că dorința de vaccinare este mare”, a spus premierul în conferința de presă de la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Este normal să ridicăm restricțiile pentru cei vaccinați”

Primul-ministru nu consideră o discriminare impunerea de relaxări pentru persoanele vaccinate și are ca exemplu Germania, stat care a anunțat recent că cei imunizați vor avea mai multe libertăți în următoarea perioadă.

”Vineri va fi Comitetul Interministerial. Vor fi propuneri pe care le vom discuta cu Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției. Există un mod de a motiva populația.

ADVERTISEMENT

Și Germania folosește acest model. Este singura soluție de a scăpa de pandemie. Este normal să ridicăm restricții pentru cei care se vaccinează”, a mai spus premierul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT