ADVERTISEMENT
News

”Fără penali în funcții publice”! USR vrea referendum la alegerile parlamentare din decembrie ca ”să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României”

Autor: Robert Cristea | 20.09.2020 | 20:25
”Fără penali în funcții publice”! USR vrea referendum la alegerile parlamentare din decembrie ca ”să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României”
”Fără penali în funcții publice”: USR vrea referendum la alegerile parlamentare din decembrie. FOTO: INQUAM Photos/Octav Ganea

USR  readuce în prim-plan discuția legată de politicienii cu dosare penale care se află în funcții publice și cere organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, odată cu alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Partidul condus de Dan Barna vrea ca românii să poată vota pe 6 decembrie pentru o schimbare a legii.

”Astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament”, este precizat într-un comunicat emis de USR.

ADVERTISEMENT

USR cere referendum pe 6 decembrie

„Astăzi se împlinesc fix doi ani de zile de când inițiativa Fără Penali a ajuns în Parlament. Și tot astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali”, scrie în comunicatul USR.

Partidul Uniunea Salvați România (USR) a propus o astfel de acțiune la alegerile locale din 27 septembrie. Dar inițiava ”Fără penali în funcții publice” a fost blocată de PSD, susțin membrii USR.

„Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus”, se mai precizează în comunicatul USR.

ADVERTISEMENT

”Fără Penali în funcţii publice” are ca scop completărea articolului 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales.

“Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.” – paragraful care ar trebui introdus în articol.

ADVERTISEMENT

”Milionul de oameni care au semnat pentru această iniţiativă contează în sfârşit. E un act sanitar, care trebuia aplicat încă de la restartul democraţiei noastre,” declara Dan Barna în luna iulie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!