News

Fără petreceri de 1 mai. Lucian Bode, anunț important despre cluburile de pe litoral

12.04.2021 | 17:38
Fara petreceri de 1 mai Lucian Bode anunt important despre cluburile de pe litoral
Fără petreceri de 1 mai. Lucian Bode, anunț important despre cluburile de pe litoral
ADVERTISEMENT

Lucian Bode a anunţat că nu vor exista petreceri de 1 mai și că cluburile de pe litoral vor fi închise în minivacanţa de 1 Mai.

Ministrul Afacerilor Interne a oferit, totuși, și o notă pozitivă. Acesta a precizat că în funcţie de evoluţia pandemiei, Guvernul ar putea ridica gradual unele restricţii, iar petrecerile ar putea fi permise la un moment dat.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise”, a explicat Bode, conform Adevărul.

Fără petreceri de 1 mai. Ministrul Lucian Bode: ”Cluburile vor fi închise”

”Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că turiştii pot veni pe litoral în minivacanţa de 1 Mai. Unităţile de cazare vor trebui să fie ocupate până la maximum 70% din capacitatea lor.

“Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, sunt evidenţiate în hotărârea CNSU, cu respectarea măsurilor  de protecţie sanitară şi, foarte important, cu respectarea acelei reglementări – maxim 70% din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a explicat ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne a explicat că este posibil să se permită turiştilor să nu poarte mască pe plajă. Acest lucru va fi discutat în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă.

ADVERTISEMENT

Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate”, a spus Lucian Bode, conform Digi24.

ADVERTISEMENT