ADVERTISEMENT
News

Fără plexiglas în școlile din România. Sorin Cîmpeanu: „Elevii vor sta câte doi în bancă”

Autor: Flaviu Popa | 02.02.2021 | 19:30
Fără plexiglas în școlile din România. Sorin Cîmpeanu: „Elevii vor sta câte doi în bancă”
Sorin Cîmpeanu, despre noile măsuri de protecție din școli. Foto: Jpost.com

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu îi anunță pe elevi că vor sta câte doi în bancă, fără distanțare între ei.

ADVERTISEMENT

Studiile din străinătate au demonstrat că geamurile de protecție de tip plexiglas sunt inutile, deci se va renunța la aceste improvizații.

Cîmpeanu a dat asigurări că valul trei de Covid nu poate să ia pe nimeni prin surprindere, pentru că durează cel puțin 6 săptămâni până când un astfel de val ajunge în societate.

ADVERTISEMENT

Elevii vor sta câte doi în bancă și vor purta mască

Cea mai importantă măsură de protecție rămâne portul măștii de protecție pe durata orelor de curs, anunță Cîmpeanu.

Sunt state cu situație epidemiologică mai grea decât a României și școlile sunt deschise. Scenariul roșu e o rată epidemiologică mai ridicată. Clasele 1-4 sunt de obicei în aceeași clădire. Practic se asigură și o distanțare mai mare între elevi în cadrul clădirii școlii.

ADVERTISEMENT

A fost luat în considerare și acest scenariu, nu va exista o ezitare dacă situația ne va obliga (n.r. să se închidă iar școlile). Experții au spus că suntem pe un trend care nu generează îngrijorări imediate în această perspectivă.

În România mai e doar comuna Havârna din județul Botoșani, o singură localitate carantinată la nivel de țară. 17 județe sunt în zona verde, 24 în zona galbenă și un singur județ, Timiș, e în zona roșie. Decizia de deschidere a școlii se va lua nu la nivel global ci la nivel de localitate.

ADVERTISEMENT

Rata de infectare se va lua pe ultimele 14 zile, nu de pe o zi pe alta. Se vorbește despre valul trei, valul trei nu vine de pe o zi pe alta, el vine într-o perioadă de o lună, o lună și jumătate. Sperăm să nu fie cazul.

Eu personal mă întorc la minister pentru a lucra la ordinul comun care trebuie să fie public pe 3 februarie. Până mâine acel ordin va fi public. În acel ordin vor fi treute într-o manieră clară, aplicabilă, ușor de înțeles, toate regulile care trebuie respectate.

ADVERTISEMENT

Masca va fi purtată, obligatoriu, în orice spațiu închis. În bancă vor sta doi elevi, în aceeași clasă nu se aplică distanța minimă de 1 metru între elevi. Portul măștii e mai important decât distanța dintre elevi. La plexiglas se renunță, a fost o idee proastă”, a declarat Cîmpeanu la Antena 3.

Cîmpeanu anunțase că 200.000 de profesori vor să se vaccineze anti-Covid și așteaptă să fie programați de către autorități.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!