Sport

Fără titlu-n 6 sezoane, da’ „Micu”-i mai tare ca „Vandame”! FCSB, jena nasului pe sus și nulitatea care i-a distrus…

Fără titlu în 6 sezoane, FCSB s-a auto-distrus în Danemarca, aroganța fiind completată de faultul lui David Miculescu și de „nulul” de pe tabelă.
07.10.2022 | 00:45
Fara titlun 6 sezoane da Micui mai tare ca Vandame FCSB jena nasului pe sus si nulitatea care ia distrus
David Miculescu, aici primind un cartonaș galben în meciul cu Anderlecht, s-a crezut luptător de K1, cu Silkeborg (sursa Răzvan Păsărică/sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Curat lucru, când toată suflarea se roagă să intrăm în Schengen, FCSB ne-a trimis în lumea a patra, că așa-i stă bine nasului pe sus, să intre el primul pe unde dă cu ochii, numai d’al naibii, ca să verifice ghilotina!

Faultul lui Miculescu la Engel ne-a arătat că „îngerul” a plecat victorios, iar „micul” s-a făcut mai mic, în ansamblul de nulități

„Micule”, bre nea „Micule”, te făcuși mare, bre… Și la noi la țară era un nene, „Vandame” îl striga lumea, după sportul sângeros pe care îl practica asiduu, cu ulucile și cu stâlpii de înaltă tensiune, până l-au prins unii și l-au retrogradat așa de tare la echipa a 3-a, de n-a mai auzit nimeni pe uliță, dă el…

ADVERTISEMENT

A, era să uit. FCSB n-are și „echipa a 3-a”, ci numai două, precum Realul, Barcelona și Man City, trupe care se chinuiesc și ele pe mai multe fronturi, repurtând succese în viață și peste hotare. Aici, strategia cuplului de antrenori Becali&Dică, un tandem care se legitimează și în prezent cu gloria cuplului Ienei&Iordănescu, dă de gândit. Păi, acum, când „băieții ie obosiți, că i-a bătut scârbili ălea” – vorba filmului „Occident” – trebuie rapid convocat tot staff-ul, pus la clacă în palatul din alee și grăbită strategia pentru echipa a treia. Cine știe, poate-i așteaptă derby-ul cu Dinamo, dar.. pușchea pe limbă, că FCSB e echipă europeană, cu ștaif și valențe!

Misterul a fost dezlegat: FCSB = Fals Căzut Smardoi Becali!

„Brand-ul”, șutul… nu știu exact cum se pronunță în limbajul smardoiesc „execuția” care l-a făcut mare pe toate ecranele pe micul Miculescu, dar un lucru e cert. Pe Engel (n.r „înger”), cineva l-a ajutat să scape cu viață… Ba mai mult, a plecat și victorios, cum nu și-ar fi imaginat niciodată. Dar, odată cu noi, trăitorul scăpat din crampoane a deslușit enigma. Ce înseamnă „FCSB”? Fals Căzut Smardoi Becali!

ADVERTISEMENT

Fals, pentru că tot ce „propovăduiește” eminentul strateg ține doar de capitolul grandomanie. Echipa pe care o păstorește și o antrenează telepatic n-a mai câștigat titlul de 6 ani, dar, precum în vremurile celeste ale unui fin, se pregătește de… Liga Campionilor.

Căzut, pentru că, dincolo de discursurile pe care le tot schimbă la TV, unde rescrie partitura de la vitejie la dojana tatălui și apoi la pseudo-sincerități de moment, nu transpare, practic, nimic. În schimb, spaimă și încordare, berechet.

ADVERTISEMENT

Smardoi, fiindcă e lesne să-ți umilești jucătorii, pentru că… îi plătești, dar, de fapt, Măria Ta transferi de la UTA, Voluntari sau de la Mioveni. Umbrele acestor puști, spânzurate de două crăci de nocturnă, zac și acum sub cerul Danemarcei, precum craniul lui Yorick, deși acela avea o anume consistență…

Becali, pentru că, nu-i așa, el este șeful. Patronul. Îi plac aceste cuvinte, pentru că fațada îl face „mai” superior decât Talpan, avocatul cu șnuruleț la chipiu. De la străfulgerarea unei semifinale de Europa League, Gigi Becali a ajuns să-și măsoare bicepșii cu… Talpan.

ADVERTISEMENT

Vorba unui coleg, „e ceva putred în Pipera…”

Destine clandestine: Erorile „pedagogilor” au condamnat la umilință o trupă de strânsură

Nici Luna, mare cât fundul unui butoi cu bere, nu mai aspiră la o schimbare de „macaz” din partea unor mediocrități. Iar mediocritatea pornește de sus, de la modul de gândire al Soarelui, care impune absurdități. În râpa FCSB se zbat liliecii de noapte, dar nu peste mult timp se va face Lumină, pentru că abia acum meciul cu Petrolul devine interesant.

Pun rămășag pe un bolovan de aur că, nici la ora asta, lui Nicolae Dică nu-i este jenă de câte „compromisuri” a făcut în cariera sa de antrenor, care începe să-i dovedească, de fapt, abilitățile ancestrale de paj. Echipa lui nu joacă fotbal, ci practică un sport sinucigaș, numit „tupilata”. N-au pierdut în fața unei echipe… de rangul Petrolului (așa cum am fost învățați să pricepem, că d’aia a menajat Dică titularii…), ci au fost lăsați în… hamleți de o trupă despre care, până la meciul cu „Magica Steaua” n-auzise nimeni.

Colegii de la FANATIK au „desenat” harta dezastrelor europene ale FCSB ( și ale Stelei, pentru că de acolo se revendică problema), dar rareori s-a întâmplat ca haosul să fie „atât de” perfect, așa cum s-a întâmplat cu Silkeborg. Și de vină nu sunt doar jucătorii bătuți măr sau „ăl Mic(u) sângerosu’”, ori antrenorul oficial și antrenorul-patron, ci și portavocile din sânul clubului, care se strofoacă să ne vândă vrabia la preț de Boeing.

Ce nu există insistă, vorba scriitoarei franceze Monica Sabolo, în cartea „Destine clandestine”. Acolo este vorba despre o grupare de teroriști care, la început, dărâmă sistemele sociale, capitaliste și ulterior trec la oameni. Cam așa se petrec evenimentele și prin alte zone, pentru că, oricât le-ar sta mințile la marele meci cu Ploieștiul, gânditorii maturi de la FCSB n-aveau dreptul să trimită o trupă de neșlefuiți (cu unele excepții) să se facă de râs pe teren și apoi să pice de ocara presei și a suporterilor. Niciun om normal, niciun pedagog nu-și bate joc în așa hal, de „copiii” lui.

Duckadam și liniștea morală a nopții

Trupă de strânsură sau nu, FCSB avea de apărat în Europa un nume, condiția de fotbalist și sufletele unor fraieri care i-au privit cum calcă strâmb.

I-am citit cuvintele lui Duckadam: „De azi, nu mai există Steaua!”. Realizatorii postului DIGI SPORT au încercat, până la ora la care scriu aceste rânduri, să ia legătura și cu alți foști jucători ai fostei Campioane a Europei. Nu răspundea nimeni. Era liniștea morală a serii.

Dacă are sau nu dreptate Duckadam, numai sintagma „de azi” o poate ști, dacă cumva cuvintele au știința cuvintelor. Cât despre fotbal, jena nasului pe sus pasează cu nulitatea și cu amatorismul. De vreo șase ani…

Cel mai grav este, însă, altceva și ține de capitolul „educație”. „Micu” ăl mic, îl știți, ăla de-i frate cu „Vandame”, de la țară, n-a lovit din pasiune, din frustrarea omului ținut pe nedrept pe tușă, ca Jean Vlădoiu în meciul cu Elveția, din ’94. A dat de frică, din năuceală și din „hei-rup-ul” indus de ideologii săi.

În hârdăul de păcură al nopții, ies bufnițele la vânătoare…


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,31 este cota pentru ”șansă dublă: 12” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT