Sport

Fără VAR la meciul de titlu FCSB – CFR Cluj: „Sunt probleme, nu se poate!” Dialogul absurd dintre MM Stoica și moderatorii tv

FCSB și CFR Cluj au solicitat VAR la meciul direct din ultima etapă, probabil ”finala” campionatului. Probleme tehnice împiedică, însă, folosirea sistemului de asistență video.
06.05.2022 | 19:44
Fara VAR la meciul de titlu FCSB  CFR Cluj Sunt probleme nu se poate Dialogul absurd dintre MM Stoica si moderatorii tv
Sistemul VAR nu va fi implementat la partida ce ar putea decide titlul în Lga 1 FCSB - CFR Cluj. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Despărțite de doar două puncte în clasament, CFR Cluj și FCSB au solicitat asistență video la meciul direct, din ultima etapă a sezonului în Casa Pariurilor Liga 1.

LPF nu poate răspunde pozitiv la cererea candidatelor la titlu

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) este cea care și-a asumat procesul de implementare a sistemului VAR în România. Asistența video este așteptată de toți oficialii și antrenorii cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

În perspectiva duelului direct, care poate decide campioana României în acest sezon, oficialii cluburilor FCSB și CFR Cluj, principalele candidate câștigarea trofeului, au solicitat în tandem implementarea VAR la derby-ul din ultima etapă.

Solicitarea lor va rămâne neonorată de LPF. Deși reprezentanții forului condus de Gino Iorgulescu au dat în ultima vreme asigurări că arbitrii sunt pregătiți și că sistemul este funcțional, acesta nu poate fi folosit la meciul FCSB – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

O altă cauză a neutilizării VAR la derby-ul care ar putea decide campioana este tocmai faptul că până în ultima etapă situația la vârful clasamentului ar putea fi lămurită, iar LPF ar scăpa de cheltuieli suplimentare.

”Noi suntem de acord, CFR-ul e de acord clar, dar înţeleg că sunt ceva probleme şi că nu se poate. Nu e închisă treaba definitiv, dar toată lumea aşteaptă să vadă dacă se va juca cu titlul pe masă”, a explicat Mihai Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Meme Stoica, dialog încins pe tema arbitrilor străini la meciul FCSB – CFR Cluj

După ce oficialii campioanei CFR Cluj au solicitat implementarea VAR la derby-ul din ultima etapă a campionatului, s-a vehiculat ideea că roș-albaștrii ar dori ca jocul să fie oficiat de arbitrii din străinătate.

Managerul general al vicecampioanei neagă că FCSB ar fi făcut asemenea demersuri și chiar a avut un dialog încins pe această temă, în direct la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Silviu Tudor Samuilă (moderator): CFR a cerut VAR pentru ultima etapă, iar voi, din ce înțeleg, ați cerut arbitri străini.

MM Stoica: Este o minciună pe care a spus-o Cristian Balaj! O mare minciună!

Samuilă: OK.

MM: Valeriu Argăseală, mandatat de Gigi Becali, l-a întrebat pe Balaj dacă CFR ar fi de acord cu arbitri străini. Atât! O întrebare!

Samuilă: Asta a zis și Balaj.

MM: Atunci, n-a mințit. Noi n-am cerut arbitri străini!

Samuilă: Balaj a spus că cineva de la FCSB – n-a dat nume – l-a sunat și l-a întrebat dacă ar fi de acord cu arbitri străini.

MM: Asta nu înseamnă că am cerut arbitri străini, pentru numele lui Dumnezeu! Asta înseamnă că noi am întrebat dacă CFR ar fi de acord cu arbitri străini!

Samuilă: Și care a fost rolul întrebării?

MM: Pur și simplu, o curiozitate a lui Gigi. Nu vrem arbitri străini, n-am cerut arbitri străini. Îmi retrag scuzele față de Balaj, dacă a spus doar că a fost întrebat dacă vrea arbitri străini. „Ați dori arbitri străini?”, întrebare. „Nu”. Nici noi! Foarte bine, sănătate!

Samuilă: Asta sună… De ce mai întrebi atunci?

MM: Păi, întrebați-l pe Gigi de ce! El mai are câteodată niște idei… Dar noi niciodată n-am discutat de arbitri străini.

Arbitrajul nu este singura problemă la FCSB – CFR Cluj

Implementarea sistemului VAR nu este singura problemă înaintea duelului dintre roș-albaștrii și campioana ultimilor patru ani.

Meciul FCSB – CFR Cluj programat pe 21 mai, va fi găzduit cel mai probabil de stadionul din Buzău, după ce oficialii CSA Steaua au refuzat cererea clubului patronat de Gigi Becali de a organiza partida în Ghencea.

Deși la un moment dat s-a luat în discuție și închirierea stadionului Rapid, reacția fanilor giuleșteni, care, la fel ca și cei din Peluza Sud, au amenințat că vor provoca incidente, i-au determinat pe cei de la FCSB să renunțe să mai caute alt stadion și să aleagă Buzăul.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FCSB: 4,50 este cota pentru ”X2 și sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT