FARAONIC! Echipele din Premier League au împărţit 2,2 miliarde de euro! Sumă RECORD încasată de Chelsea

Marian Popovici   
în Authors inactive
03/06/2015, 11:10
FARAONIC! Echipele din Premier League au împărţit 2,2 miliarde de euro! Sumă RECORD încasată de Chelsea

Premier League este cel mai bogat campionat din lume. Cele 20 de echipe au împărţit 2,2 miliarde de euro din drepturile tv şi celelalte contracte publicitare. Există un echilibru în ceea ce priveşte împărţirea acestor venituri şi nu există diferenţe imense în ceea ce priveşte încasările campioanei şi a ultimei clasate. 

Chelsea e în campioana Angliei, însă e campioană şi la încasări. Londonezii au încasat 137 de milioane de euro din drepturile tv şi alte contracte de publicitate în sezonul trecut. Următorul loc a fost ocupat de Manchester City, cu 135 de milioane de euro luate. United şi Arsenal au luat 133, respectiv 132 de milioane de euro doar pentru sezonul trecut.

În partea de jos a clasamentului, patronii echipelor retrogradate au motive de consolare serioase. QPR a primit cei mai puţini bani, “doar” 88 de milioane de euro după parcursul din acest sezon. Din sezonul 2016, cluburile din Anglia vor încasa şi mai mulţi bani după ce drepturile de televizare a sezoanelor 2016-2019 au fost cumpărate cu 7,2 miliarde de euro de Sky Sports şi BT Sport.

 

Închide ×