Sport

Farul a dat locul din Liga 2 echipei din Mangalia! Anunțul lui Marica: „Cu prietenie le urez multă baftă”. Fanatik confirmat

Farul Constanța a dat locul din Liga 2, după fuziunea cu FC Viitorul. FANATIK a aflat că echipa care va juca în locul „marinarilor” este Callatis Mangalia.
03.07.2021 | 00:00
Farul a dat locul din Liga 2 echipei din Mangalia Anuntul lui Marica Cu prietenie le urez multa bafta Fanatik confirmat
Farul a dat locul din Liga 2! Ianis Zicu va fi antrenorul echipei care va juca în locul constănțenilor. Exclusiv (sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
02-07-2021
21:19

Ciprian Marica a făcut anunțul: „Cu prietenie le urez multă baftă”

Farul Constanța a cedat oficial locul din Liga a doua după fuziunea cu Viitorul. Potrivit lui Ciprian Marica, acesta va fi ocupat de echipa lui Nuredin Altay, Fotbal Club Marina (n.r. fostul Callatis Mangalia).

Vă salut, prieteni! Majoritatea celor de aici sunt iubitori ai fotbalului, așa că fac unele precizări! În Liga a doua va activa din noul sezon Fotbal Club Marina!

De destinele grupării se va ocupa în totalitate președintele Nuredin Altay,un om dedicat, ambițios. Am ținut să vă anunț aici fiindcă am fost mereu transparent și de fiecare dată am ales sa aflați de la mine orice este de interes public!

Așadar, cu prietenie le urez multă baftă președintelui Nuredin Altay și echipei sale! Pt mine exista doar Farul! Va mulțumesc”, a anunțat acționarul Farului.

Callatis Mangalia va juca în Liga 2, după ce Viitorul și Farul au fuzionat. FANATIK a aflat că echipa celui mai vechi oraș din România va evolua în locul secund în detrimentul celor de la Comuna Recea și va fi antrenată de Ianis Zicu.

Callatis Mangalia va juca în Liga 2 în locul Farului! Ianis Zicu va fi antrenor

Callatis va fi astfel condusă chiar de Zicu, care a refuzat să fie „secundul” lui Gică Hagi în Liga 1, la Farul Constanța. Antrenorul în vârstă de 37 de ani a condus Farul Constanța în Liga 2, în perioada 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Callatis va avea un lot format în mare parte din jucătorii care anul trecut au evoluat pentru Farul în Liga 2 și ratau, în ultima etapă, calificarea în faza play-off. Tot cu Ianis Zicu în postura de antrenor.

De asemenea, la Callatis vor ajunge și câțiva dintre jucătorii tineri pe care Gheorghe Hagi îi avea în lotul celor de la Viitorul, echipă care a fuzionat cu Farul în această vară și va purta numele echipei fanion a Constanței.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica: „Sunt discuții cu Callatis, sperăm să se concretizeze în următoarea perioadă”

Contactat de FANATIK, Ciprian Marica a recunoscut că există discuții pentru a ceda locul de Liga 2 celor de la Callatis Mangalia. Spune că actele nu sunt încă semnate, dar speră ca totul să se finalizeze în următoarele zile.

„Căutăm cele mai bune soluții pentru a continua activitatea în Liga 2. Există într-adevăr discuții pentru a oferi locul celor de la Callatis, sperăm ca în următoarele zile să se rezolve totul și să semnăm actele”, a declarat Ciprian Marica pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Callatis Mangalia a jucat ultima dată în Liga 2 în sezonul 2011-2012. Deși reușise să evite retrogradare, a decis să cedeze locul în Liga 2 pentru sezonul 2012-2013 din cauza problemelor financiare. Ulterior, echipa a reușit să promoveze din Liga 4 în Liga 3, dar a cedat și acel loc, în 2015, tot din cauza problemelor financiare. Callatis nu a mai existat de atunci.

Comuna Recea spera să primească locul de Liga 2 lăsat vacant de Farul Constanța

Decizia lui Ciprian Marica de a le ceda locul celor de la Callatis Mangalia îi va nemulțumi cu siguranță pe oficialii clubului Comuna Recea. În condițiile în care Recea a fost cea mai bine clasată dintre echipele care au retrogradat sezonul trecut din Liga 2, aceștia sperau să fie primiți în Liga 2.

ADVERTISEMENT

“Ne dorim să fuzionăm cu Baia Mare și să rămânem în Liga 2. Dacă se va elibera un loc, noi avem posibilitatea financiară pentru a susține echipa în Liga 2 pentru sezonul viitor”, declara Florin Gherasim pentru FANATIK în urmă cu câteva săptămâni, înainte de a se oficializa fuziunea dintre Viitorul și Farul.

Contactat din nou de FANATIK, Florin Gherasim nu a dorit să comenteze sosirea celor de la Callatis în Liga 2, pe locul la care spera și Comuna Recea. “Nu știu nimic acum, sunt plecat din Europa. Vedem luni”, a spus Gherasim.

ADVERTISEMENT