Fotbal intern

Farul Constanţa a fost primită în Liga 4. Echipa lui Ciprian Marica îşi va schimba numele în iarnă

11.08.2018 | 18:44
Farul Constanta a fost primita in Liga 4 Echipa lui Ciprian Marica isi va schimba numele in iarna

Farul Constanţa, echipa lui Ciprian Marica, a fost primită în Liga 4. După ce fostul internaţional român a achiziţionat în urmă cu o lună şi jumătate palmaresul şi numele fostei FC Farul, acum Ciprian Marica şi-a înscris echipa în eşalonul în care evoluează şi CSA Steaua Bucureşti, echipă care a ratat promovarea în vară.

Cererea de înscriere în Liga 4 a fost aprobată în şedinţa Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa care a avut loc sâmbătă, 11 august, iar Farul Constanţa a fost acceptată pentru a evolua în Liga 4. Numele echipei deţinute de Ciprian Marica s-ar putea schimba în FC Farul în iarnă, după ce fostul internaţional român va reuşi să rezolve problemele pe care le întâmpină.

Farul Constanţa a fost primită în Liga 4

Ciprian Marica, noul patron al echipei Farul Constanţa, se află într-un conflict uriaş cu SSC Farul, clubul suporterilor echipei care se află pe ţărmul Mării Negre, dar clubul său va juca în Liga 4, după ce Unirea Topraisar şi-a eliberat locul printr-un act de cesiune.

Cum i-a acuzat Ciprian Marica pe suporterii care deţin SSC Farul

“Sunt acolo oameni care profită de pe urma clubului, iar așa-zisa lor dragoste se regăsește în bani. Am discutat cu mulți suporteri, marea masă a fanilor s-a convins de intențiile mele pozitive, dar la SSC există un mic grup în tribune pentru care, în realitate, nu contează doar Farul! Nu-i pot numi suporteri. Există informații că au subînchiriat spații de la stadion, iar banii ajungeau în propriile buzunare, unii erau furnizori de echipament, alții decontau vacanțe. Lui Grigoraș îi erau propuși jucători doar ca să aducă niște bani unora, la anumite meciuri erau discuții de genul. “Vedeți că jucăm așa, așa, iese așa la final. Mă feresc să spun anumite cuvinte, dar existau jocuri de culise. Am venit la Constanța pe o idee de pace. Nu vreau să am conflicte cu nimeni. Dar când sunt atacat nitam-nisam, mă gândesc că poate ai anumite interese și te deranjează prezența mea la Farul! Sunt acolo doi oameni, Muzaca și Mihăilescu. De ani de zile, ultimul a avut tot felul de influențe la Farul în schimbul unor beneficii. Ca să aibă liniște, conducerea îl băga în seamă pentru a ține suporterii blânzi, iar când nu mai primea nimic începeau înjurăturile. Nu accept astfel de lucruri și ele nu vor mai exista la Farul! Nu se mai poate cu șantaj la adresa conducerii clubului și manipularea oamenilor care chiar iubesc Farul. Veți vedea câți suporteri adevărați vin lângă mine și câți rămân la SSC!”, spunea Ciprian Marica, conform gsp.

În vârstă de 32 de ani, Ciprian Marica s-a retras în octombrie 2016, după ce şi-a terminat contractul cu FCSB. Fostul internaţional român a evoluat la echipe precum Getafe CF, Torku Konyaspor, FC Schalke 04, Shakhtar D. şi Dinamo Bucureşti.

Pentru echipa naţională a României, Ciprian Marica a debutat pe 16 noiembrie 2003 şi a jucat sub tricolor în 72 de meciuri. Fostul internaţional român a înscris 25 de goluri pentru naţionala României. Ciprian Marica are 10 prezenţe şi 5 goluri pentru U21, 3 prezenţe şi 1 gol pentru U19.

Cea mai mare cotă a avut-o în iulie 2016, atunci când site-ul de specialiate transfermarkt a anunţat că Ciprian Marica valorează 7 milioane de euro.