Sport

Farul Constanţa – CFR Cluj 0-3, în etapa 22 din SuperLiga. Campioana s-a distrat cu echipa lui Hagi și a devenit lider. Cum arată clasamentul

CFR Cluj a câștigat într-o manieră categorică derby-ul de titlul de pe terenul Farului și a trecut pe primul locîn clasamentul SuperLigii.
23.01.2023 | 21:58
Farul Constanta  CFR Cluj 03 in etapa 22 din SuperLiga Campioana sa distrat cu echipa lui Hagi si a devenit lider Cum arata clasamentul
Emmanuel Yeboah si Denis Alibec in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si CFR Cluj, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, luni 23 ianuarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
23-01-2023
20:00

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Farul - CFR Cluj 0-3

CFR Cluj a trecut pe primul loc în clasamentul din SuperLiga după ce a trecut extrem de clar de Farul, în derby-ul primelor două clasate disputat chiar la malul mării.

După o primă repriză echilibrată, în care cele două formații s-au anihilat reciproc, clujenii au tranșat soarta meciului în debutul părții secunde, când au reușit să înscrie de două ori în numai zece minute. Eroul campioanei a fost proaspăta achiziție Krasniqi, care a reușit un gol și un assist la debutul în tricoul „vișiniu”.

De partea cealaltă, Farul a fost de nerecunoscut, departe de forma arătată în 2022, care a dus-o meritat pe primul loc. Echipa lui Hagi are trei rezultate negative la rând, etapa viitoare joacă pe terenul FCSB-ului, iar un nou eșec i-ar putea sfărma visele la titlu.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
23-01-2023
18:00

Farul Constanţa - CFR Cluj 0-2 (Krasniqi 48, Manea 59 pen., Petrila 77)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Victorie clară a oaspeților, care trec pe primul loc în clasament.

Min. 77: GOOOL CFR Cluj! Krasniqi face o cursă superbă pe partea stângă, pătrunde în careu, îl găsește liber pe Petrila, iar acesta înscrie cu un șut plasat.

Min. 61: Louis Munteanu nu-l poate învinge pe Scuffet cu un șut din interiorul careului.

Min. 59: GOOOL CFR Cluj! Manea transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 57: Yuri este faultat în careu de Sîrbu, dar arbitrul Istvan Kovacs lasă jocul să continue. Avertizat din camera VAR, revede faza pe monitor și dictează penalty.

Min. 48: GOOOL CFR Cluj! Krasniqi combină superb cu Yeboah, pătrunde în careu și înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 45+4: S-a încheiat prima repriză. Nu am avut avut parte de ocazii de gol și de niciun șut pe spațiul porții.

Min. 45+3: Șutul lui Boateng trece peste poarta lui Aioani.

Min. 16: Bîrligea șutează în plasa laterală după o centrare a lui Manea.

Min. 10: Louis Munteanu scapă pe partea stângă, șutează pe lung din marginea careului, însă mingea se duce puțin pe lângă bară.

Min. 1: A început partida.

23-01-2023
16:49

Echipele de start la Farul - CFR Cluj

Au apărut echipele de start la Farul – CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a din SuperLiga, care va începe la ora 20:00.

Farul: Aioani – Boli, Larie, Artean, Kiki – Nedelcu, T. Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, A. Pitu. Rezerve: Buzbuchi – Baravykas, Sîrbu, Borza, Casap, Grobry, Sali, A. Mazilu, V. Morar. Antrenor: Gheorghe Hagi 

CFR Cluj: Scuffet – C. Manea, Burcă, Yuri, Braun – Boateng, Muhar, Cvek – Yeboah, Bîrligea, Krasniqi. Rezerve: Bălgrădean – R. Bălan, Țîru, Hoban, Petrila, Maglica, Malele, Janga. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Farul Constanţa – CFR Cluj are loc luni, 23 ianuarie, cu începere de la ora 20:00 în etapa 22 din SuperLiga. Este clar meciul vedetă al primei runde din 2023, pentru că pe teren se vor afla faţă în faţă ocupantele primelor două locuri şi totodată principalele candidate la titlu: dobrogenii locul 1 cu 45 de puncte, ardelenii poziţia secundă la o lungime în urmă. O victorie a oaspeţilor ar duce la schimbare de lider.

Unde se joacă meciul Farul Constanţa – CFR Cluj în etapa 22 din SuperLiga

Confruntarea Farul Constanţa – CFR Cluj se desfăşoară luni, 23 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul din Ovidiu al Academiei Hagi, pentru că lucrările la noul stadion modern din Constanţa sunt deocamdată în faza planurilor arhitecturale, nu s-a demarat nici o lucrare în mod concret. La Ovidiu, capacitatea tribunelor este redusă, doar pentru câteva mii de spectatori.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă însă că un meci al echipei favorite împotriva campioanei ultimelor cinci ediţii, şi totodată marea rivală la titlu din acest sezon, stârneşte serios interesul suporterilor Farului şi stadionul va fi plin la ora partidei. Asta chiar dacă vremea e mai degrabă potrivnică fotbalului, dar partida promite un spectacol de calitate.

Cine transmite la TV partida Farul Constanţa – CFR Cluj

Partida Farul Constanţa – CFR Cluj se joacă luni, 23 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Hagi din Ovidiu, localitate aflată foarte aproape de Constanţa, în etapa 22 din SuperLiga. Ea va fi transmisă la TV de posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ovidiu, luni, 23 ianuarie, este anunţată o vreme cu cer variabil, dar cu şanse foarte mici de a ploua. Maxima zilei de la ora prânzului nu va sări de 4 grade şi asta înseamnă, ţinând cont că suntem şi aproape de mare, că la ora partidei vor fi maxim 2 grade, dacă nu şi mai puţin, deci foarte rece. Un astfel de meci are şi un arbitru pe măsură, cel mai bun din România la această oră, Istvan Kovacs din Carei.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Farul Constanţa – CFR Cluj

Gică Hagi, care s-a despărţit în iarnă de câţiva jucători, dar a avut grijă să completeze lotul cu alţii, are un singur absent, fundaşul central Mihai Popescu. Poate sta destul de liniştit, pentru că francezul Kevin Boli de la FC Botoşani se află pentru a doua oară sub comanda sa, după ce a mai jucat la Viitorul Constanţa cu câţiva ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a mai întărit lotul, dar spune că trebuie să şi plece dintre jucătorii care nu au prins prea multe minute. La Ovidiu, în afara atacantului croat Gabriel Debeljuh, încă neintegrat în grup după operaţia de ligamente, vor lipsi căpitanul echipei, fundaşul stânga Mario Camora, şi fundaşul central croat Kolinger, ambii suspendaţi.

Cote la pariuri la jocul Farul Constanţa – CFR Cluj

Este un meci extrem de echilibrat şi în opinia caselor de pariuri. Acestea văd aproape imperceptibil favorită echipa lui Dan Petrescu, având cota de 2,70, în timp ce liderul a primit cu zece sutimi mai puţin, adică 2,80. Şansă dublă „X2” are cotă 1,40, iar şansă dublă „1X” are cotă de 1,45.

ADVERTISEMENT

După ce Viitorul lui Gică Hagi a fuzionat cu Farul, rezultând o nouă echipă, care a păstrat numele echipei fanion a Constanţei, cele două echipe s-au întâlnit doar de trei ori, în 2021 şi 2022, pe stadionul din Ovidiu, marinarii nereuşind nici o victorie. Au făcut de două ori 0-0, în campionat şi, recent, în grupa de Cupa României şi au pierdut în 2021 cu scorul de 2-0.

ADVERTISEMENT