Sport

Gică Hagi, exasperat de ratările echipei lui. ”Nu pot să dau vina pe șansă. Suntem superficiali”

Farul Constanța a pierdut 0-2 meciul cu CFR Cluj și a ratat oportunitatea de a urca pe loc de play-off. Trupa lui Dan Petrescu este doar a doua care reușește să câștige pe terenul ”marinarilor”.
16.12.2021 | 23:10
Gica Hagi exasperat de ratarile echipei lui Nu pot sa dau vina pe sansa Suntem superficiali
ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii dintre Farul Constanța și CFR Cluj 0-2, Gică Hagi a nu și-a ascuns dezamăgirea pentru că echipa lui nu a obținut cele trei puncte care i-ar fi dus pe ”marinari” pe loc de play-off.

Farul a avut 10 șuturi către poartă și peste 70% din timp posesia balonului. Nici numărul semnificativ de cornere al alb-albaștrilor (11) nu i-au ajutat pe aceștia să evite eșecul în fața campioanei.

ADVERTISEMENT

Farul a pasat, a atacat, a combinat, CFR a marcat

Fotbaliștii lui Gică Hagi au făcut ceea ce știu cel mai bine. Au ”ascuns” mingea, au combinat, au dominat și au ratat ocazie după ocazie.

Statistica meciului este ”devastatoare” pentru ardeleni, dar feroviarii au fost cei care au ieșit de pe teren învingători și i-au băgat în ședință pe dobrogeni.

ADVERTISEMENT

Hagi nu și-a ascuns dezamăgirea vis-a-vis de sumedenia de ratări a echipei sale și, chiar dacă pe un ton blând, și-a mitraliat jucătorii.

”În fotbal contează rezultatul, din păcate, și pragmatismul. Felicit CFR-ul. Ai mei au făcut un meci foarte bun, dar e păcat să ratezi 7 ocazii. E incredibil ce a fost pe teren.

ADVERTISEMENT

Eu nu pot să dau vina pe șansă, pe noroc, pentru mine nu există. În fața porții am fost superficiali. La o singură fază în care nu ne-am apărat și am luat gol. Mai trebuie să ne și apărăm, nu doar să atacăm.

A doua repriză a fost bună, dar asta este. Nu mai contează cum am luat golul doi, a fost o greșeală colectivă, în fotbal se întâmplă. Trebuia să marcăm noi”, a declarat Gică Hagi la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Hagi promite că va construi o super echipă la Constanța

Dincolo de gustul amar după cel de al doilea eșec pe teren propriu, în campionat, Gică Hagi continuă să viseze că va forma la Constanța o echipă care să se lupte din nou pentru supremație în fotbalul intern.

”Vom continua să muncim să construim o echipă puternică, cu mentalitate, să-i place să câștige. Nu mă încântă că dominăm, nu e nicio echipă care să ne domine, dar trebuie să fii și pragmatic, nu superficial.

Suntem echipa care avem cele mai multe faze fixe și avem cele mai puține goluri. Asta înseamnă superficialitate. Adversarii noștri sunt agresivi în fața porții, noi nu suntem. Trebuie să dăm gol, lucrul acesta trebuie să-l antrenăm”, a mai spus Hagi.

În urma eșecului cu CFR Cluj, Farul Constanța rămâne pe locul 7 al clasamentului, dar este în continuare în luptă pentru accederea în play-off.

ADVERTISEMENT