Sport

Farul Constanţa – Rapid 7-2, în etapa 7 din play-off SuperLiga. Gică Hagi, spectacol în drumul spre titlu! Cum arată clasamentul

Farul Constanța face o demonstrație de forță în fața Rapidului și se impune cu 7-2 în primul meci al etapei a 7-a a play-off-ului din SuperLiga.
06.05.2023 | 23:17
Farul Constanta  Rapid 72 in etapa 7 din playoff SuperLiga Gica Hagi spectacol in drumul spre titlu Cum arata clasamentul
Denis Alibec reia balonul cu capul în meciul Farul - Rapid. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
06-05-2023
17:02

Farul - Rapid 7-2 (Alibec 3 pen., 45, 61, Băluță 23, 27. L. Munteanu 75, 77 / Săpunaru 59, Dugandzic 86 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Farul învinge Rapid cu un neverosimil 7-2 după hattrick-ul lui Alibec și ”dublele” lui Băluță și Louis Munteanu. În urma acestui succes, trupa lui Gică Hagi se distanțează la 6 puncte în clasament față de FCSB.

sli

Min. 86 – GOOOL Rapid!!! Dugandzic transformă cu precizie penalty-ul acordat pentru un henț în careu comis de Boli.

Min. 77 – GOOOL Farul!!! Louis Munteanu face” dubla” cu o reluare din interiorul careului.

Min. 75 – GOOOL Farul!!! Louis Munteanu își trece și el numele pe lista marcatorilor cu un șut în diagonală.

Min. 61 – GOOOL Farul!!! Grameni îi pasează excelent lui Alibec peste apărarea Rapidului, iar atacantul Farului preia pe piept și șutează din voleu de la 13 metri fără speranțe pentru Moldovan.

Min. 59 – GOOOL Rapid!!! Săpunaru sare mai bine decât Artean și înscrie cu o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 45 – GOOOL Farul!!! Săpunaru încearcă să preia pe piept, dar mingea îl lovește în față și Alibec venit din spate în viteză îi fură balonul și îl învinge pe Moldovan.

Min. 27 – GOOOL Farul!!! Alibec reia balonul cu capul în bară, Moldovan respinge apoi în față și Băluță pe fază împinge mingea în plasă.

Min. 27 – Șutul lui Alibec de la 22 de metri este respins cu mare dificultate în bara transversală.

Min. 23 – GOOOL Farul!!! Băluță înscrie un gol minunat cu un șut plasat lângă bară de la 20 de metri.

Min. 20 – Șutul cu efect din interiorul careului al lui Alibec trece milimetric pe lângă poarta lui Moldovan.

Min. 10 – Onea centrează perfect în careu, dar Albu trimite pe lângă poartă din 4 metri deși era singur cu Aioani.

Min. 3 – GOOOL Farul!!! Alibec transformă cu multe emoții penalty-ul acordat de arbitrul Cătălin Popa pentru un fault în careu comis de Horațiu Moldovan asupra lui Mazilu la prima fază de atac.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Farul – Rapid.

  • Farul: Aioani – Kiki, Larie, Artean, Borza – Băluță, Nedelcu, Grameni – Mazilu, Alibec, L. Munteanu. Rezerve: Buzbuchi, Sîrbu, Boli, Casap, Doukoure, M. Santos, Sali, Popescu, Morar. Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, Morais – Kait, Albu, Ioniță – Sefer, Dugandzic, Bamgboye. Rezerve: Drăghia, Fl. Ștefan, Iacob, Costache, Pănoiu, Emmers, Ondenda, Luckassen, Papeau. Antrenor: Adrian Mutu.

Meciul Farul Constanţa – Rapid are loc sîmbătă, 6 mai, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 7-a din play-off-ul SuperLigii. Naşul Hagi are maximă nevoie de puncte în faţa finului Mutu pentru a menţine la Constanţa visurile la titlu dar şi giuleştenii, după victorii cu FCSB şi CFR Cluj, ţintesc locul 4, al Craiovei, pentru că printr-o conjunctură s-ar putea califica în preliminariile Conference League.

Unde se joacă meciul Farul Constanţa – Rapid

Confruntarea Farul Constanţa – Rapid se desfăşoară sâmbătă, 6 mai, de la ora 21:30, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, localitatea aflată foarte aproape de Constanţa, în etapa 7 din play-off-ul SuperLigii. Este o partidă foarte importantă pentru ambele echipe, gazdele lupă cu FCSB penntru câştigarea titlului, oaspeţii speră la locul 4 şi la posibilitatea de a juca în Conference League.

ADVERTISEMENT

Cert este un lucru, va fi o partidă cu casa închisă. Oficialii clubului Farul au făcut anunţul oficial al vânzării celor 4000 de bilete în decursul a numai câteva ore. Fanii dobrogeni vor lua cu asalt micuţa arenă, sperând să fie martorii oculari ai unui nou succes pentru Farul, care să facă astfel încă un pas în lupta la titlu.

Cine transmite la TV partida Farul Constanţa – Rapid

Partida Farul Constanţa – Rapid se joacă sâmbătă, 6 mai, de la ora 21:30, pe stadionul Academiei Ggeorghe Hagi de la Ovidiu,  în etapa 7 din play-off-ul SuperLigii şi va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 mai cerul va fi senin pe Litoral şi nu vor exista ameninţări de ploaie, care să strice meciul. De altfel vremea a fost instabilă doar miercuri şi joi, după care urmează o săptămână cu cer senin, dar cu temperaturi nu prea mari. Vor fi doar 18 grade la ora amiezii iar la ora partidei temperatura va scădea cu patru-cinci grade. Va conduce acest meci atât de important în lupta la titlu piteşteanul Cătălin Popa, care nu face parte din rândul arbitrilor de elită, dar are destule meciuri arbitrate la nivel de SuperLigă.

Ce absenţe sunt în întâlnirea Farul Constanţa – Rapid

Gică Hagi are doi oameni lipsă la acest meci şi, din păcate, posibil până la final de play-off, doi jucători cu profil defensiv. Este vorba de unul dintre fundaşii centrali titulari, Mihai Popescu, înlocuit cu francezul Kevin Boli şi de mijlocaşul închizător, brazilianul Marins. În rest are tot lotul la dispoziţie, în  primul rând tripleta ofensivă Mazilu – Alibec – Munteanu.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, finul lui Hagi, nu l-a învins până acum pe naş, dar speră să o poată face acum, pentru că Rapid trage la locul 4,  fiind suportera Universităţii Cluj în finala Cupei României, deoarece studenţii de pe Someş nu au licenţă UEFA şi în acest caz locul 4 ar merge în preliminarii Conference League. La Constanţa Mutu nu are nici un absent.

Cote la pariuri la jocul Farul Constanţa – Rapid

Rapid e pe val, dacă tot vorbim despre un meci la malul Mării, însă acest lucru nu a avut prea multă impresie asupra caselor de pariuri, care văd în Farul o echipă cu statut de favorită clară, la cota de 1,80. Giuleştenii au primit un suculent 4,50 la victorie, dar va fi foarte greu. Şansă dublă are cotă de numai 1,22 iar şansă dublă X2 cotă de 1,90. Gol marcat de dobrogeni are cotă de 1,25 iar reuşita Rapidului e văzută la 1,70.

ADVERTISEMENT

Sunt şase partide jucate între cele două echipe, două la Ovidiu, de la revenirea Rapidului în elită acum doi ani şi în nici una giuleştenii nu au câştigat. La Ovidiu a fost 2-1 în acest sezon şi 2-0 în cel anterior. iar la Bucureşti au fost două egaluri şi două succese Farul, unul în Cupa României în acest sezon.

ADVERTISEMENT