Sport

Farul – U Cluj 2-0, în etapa a 14-a din SuperLiga. Gheorghe Hagi, mesaj clar după victorie: „Luați-ne în calcul”

Vezi aici în format LIVE stream Farul - U Cluj. Partida se dispută sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 18:00, în etapa a 14-a din SuperLiga.
15.10.2022 | 20:31
Farul  U Cluj 20 in etapa a 14a din SuperLiga Gheorghe Hagi mesaj clar dupa victorie Luatine in calcul
Gheorghe Hagi, mesaj clar după victoria Farului în meciul cu Universitatea Cluj, scor 2-0. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT
15-10-2022
17:37

Gheorghe Hagi, mesaj clar după victoria cu Universitatea Cluj: „Luați-ne în calcul”

Gheorghe Hagi s-a declarat mulțumit de jocul fotbaliștilor săi la finalul meciului cu Universitatea Cluj, scor 2-0. Tehnicianul Farului a mărturisit că dacă le învinge pe Rapid și U Craiova 1948, constănțenii vor face un pas important spre titlu. 

„Mai avem 2 meciuri cu Rapid și Craiova. Dacă ieșim foarte bine din meciurile astea, adică două victorii, atunci luați-ne în calcul. Am început foarte bine, lucrurile merg bine, dar vedem cum o să terminăm. Încă suntem la început, pe drumul cel bun. Din păcate nu putem să vorbim multe. Să luăm fiecare meci în parte, să luăm cele 3 puncte, acesta este obiectivul nostru.

Să încercăm să obținem victoria, pentru că ea aduce fericire, vedeți în vestiar. Jucătorii sunt fericiți, sunt bucuroși. Încercăm să creăm o mentalitate de învingători aici la Constanța cu acest grup și cu care va mai veni”, a mărturisit Gică Hagi la finalul partidei cu Universitatea Cluj.

Fostul „decar de aur” al României a vorbit și despre duelul cu Adi Mutu din etapa viitoare, în Farul – Rapid. Hagi garantează un meci spectaculos. 

„Am vorbit amândoi la început de campionat, că eram aproape de el. Numărul 10 cu numărul 10. Deci, tactică, pentru că am jucat amândoi în Italia, detalii, dar și bineînțeles multă creativitate. Va fi un meci foarte frumos”, a mai spus Gică Hagi

15-10-2022
15:04

Farul - U Cluj 2-0 (Pitu 31, Artean 51), în etapa a 14-a din SuperLiga

Vezi aici cele mai importante faze.

Farul Constanța reface avansul de 5 puncte față de Rapid și se distanțează în fruntea clasamentului din SuperLiga, după victoria contra formației lui Eugen Neagoe. 

Clasament SuperLiga

FINAL DE MECI Farul obține a 5-a victorie consecutivă, după o victorie lejeră cu U Cluj, scor 2-0. 

min 78: Gică Hagi epuizează schimbările. Louis Munteanu este schimbat cu Enes Sali, iar Gabriel Torje intră în locul lui Pitu

min 68: Triplă schimbare realizată de Gică Hagi. Au ieșit Băluță, Grameni și Kiki și au intrat Doukoure, Casap și Borza. 

min 64: ”U” Cluj începe să fie mai prezentă pe faza de atac. Mihai Aioani a respins în aut șutul noului intrat Adrian Bălan.

min 62: Eugen Neagoe face alte două schimbări. Albert Hofman îl schimbă pe Florian Haită, iar Adrian Bălan pe Ștefan Vlădoiu.

Min 58: Alexi Pitu șutează pe mijlocul porții, după o incursiune foarte bună, însă Plamen Iliev reține în doi timpi.

Min. 51: GOOOL Farul! Andrei Artean înscrie al doilea gol al sezonului și aduce liniștea pentru echipa lui Gică Hagi. 

Min. 46: Două modificări la pauză în tabăra Universității Cluj. Florin Ilie a fost înlocuit de Andrei Pițian, iar Mamadou Thiam l-a schimbat pe Ovidiu Bic. 

Min.44: Alibec îl vede pe Artean, pasează în diagonală, dar șutul mijlocașului constănțean este scos de Iliev, iar apoi mingea este degajată.

Min.43: L.Fulop îi pasează excelent lui Filip, care șutează puternic, dar Aioani prinde.

Min.35: Alibec pasează excelent, L. Munteanu scapă spre poartă, dar șutul său este blocat de Chipciu.

MIN.31: GOOOL Farul. Alibec îl deschide pe Pitu, care ia acțiunea pe cont propriu și înscrie cu un șut la colțul lung.

Min.30: Pitu șutează de la marginea careului, Iliev scoate spectaculos mingea care se ducea către vinclu.

Min.20: Farul are posesia (65% – 35%), dar Clujul încearcă să dea lovitura pe contraatac. Până acum, puține ocazii de poartă.

Min.10: Un start de meci în nota de dominare a gazdelor, însă fără grad de periculozitate până acum.

Min.1: Start de meci

Echipele de start

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Pitu. Rezerve: Buzbuchi – Doukoure, Corinus, R. Benzar, Borza, Casap, Morar, Torje, Sali. Antrenor: Gheorghe Hagi 

U Cluj: Iliev – Chipciu, Fl. Ilie, Ispas, Briceag – Bic, Pires, I. Filip – Vlădoiu, L. Fulop, Haită. Rezerve: Gorcea – Nowak, Pițian, Simion, Remacle, Purece, Hofman, Thiam, Ad. Bălan. Antrenor: Eugen Neagoe

Meciul Farul – U Cluj are loc sâmbătă, 15 octombrie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul etapei a 14-a din SuperLiga. Dobrogenii fac un sezon fabulos, fiind lideri, cu 30 de puncte, două peste Rapid, dar şi un meci mai puţin. Studenţii clujeni, sub conducerea lui Eugen Neagoe, ocupă locul 13, de baraj de supravieţuire, cu 14 puncte, dar revirimentul este evident, fiind neînvinşi de cinci etape.

Unde se joacă meciul Farul – U Cluj

Confruntarea Farul – U Cluj se desfăşoară sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 18:00, pe stadionul Academiei Hagi de la Ovidiu, stadion construit după normele UEFA, doar că are o capacitate mică. La Constanţa au demarat lucrările la ridicarea unui nou stadion, modern, dar acesta va fi gata cel mai probabil abia în 2024.

ADVERTISEMENT

Oricum, după ce Viitorul, echipa născută din pasiunea şi din munca lui Gică Hagi, s-a unit cu brandul judeţului Constanţa, Farul, interesul pentru partidele de la Ovidiu a crescut enorm iar jucătorii Farului au parte de o susţinere deosebită din parte fanilor, extrem de încântaţi şi de rezultatele şi de jocul bun al favoriţilor, Aşa că tribune pline vor fi şi la partida cu U Cluj.

Cine transmite la TV partida Farul – U Cluj

Partida Farul – U Cluj se joacă sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 18:00, pe stadionul Academiei Hagi de la Ovidiu, în etapa a 14-a din SuperLiga şi va fi tranmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este o vreme plăcută sâmbătă, 15 octombrie şi la malul mării, la Ovidiu. Va fi cer senin toată ziua, deci nici un pericol de deschidere a umbrelelor iar maxima zilei va atinge la amiază 18 grade. La ora startului partidei vor fi în jur de 15-16 grade. Craioveanul George Găman va conduce acest meci.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Farul – U Cluj

Gică Hago continuă să aibă rezultate excepţionale cu echipa sa, dar problemele medicale nu s-au rezolvat şi la meciul cu U Cluj Regele va trebui din nou să joace fără câteva piese de bază. Este vorba, în primul rând, de atacantul Dennis Alibec, apoi de mijlocaşul la închidere Dragoş Nedelcu şi de fundaşul dreapta Romeo Benzar.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe glumea spunând că era mai îngrijorat dacă ar fi jucat Hagi personal, aşa are încredere că echipa va face un meci bun şi că va da o replică excelentă, pentru a continua seria celor şase partide fără eşec. Doar Ely Fernandes îi dă bătăi de cap antrenorului clujenilor, dar restul jucătorilor de bază nu vor lipsi.

Cote la pariuri la jocul Farul – U Cluj

Cum este şi de aşteptat liderul din SuperLiga pleacă din poleposition la şansele acordate pentru victorie din partea caselor de pariuri. Există totuşi ciudate variaţii de cote, de la 1,75 la 1,85 pe succesul dobrogenilor sau de la 4,8 la 5,70 pe o mare supriză generată de oaspeţi. Care pentru varianta şansă dublă X2 au cota 2,20 iar pentru un gol marcat 1,90.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au întâlnit în ultimi ani numai la nivelul eşalonul secund în trei rânduri. Pentru a găsi ultimul meci direct în prima divizie trebuie să ne întoarcem până în 2008, când partida jucată la Constanţa nu a avut nici învingător, nici goluri. Ultimul meci a fost în 2021 şi a însemnat o victorie clujeană cu 3-1 la Constanţa.

ADVERTISEMENT