Sport

Farul – Universitatea Craiova 2-1, în etapa 24 din SuperLiga. „Regele” Hagi redevine lider. Cum arată clasamentul

După o primă repriză perfectă, Farul a învins Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 în etapa 24 din SuperLiga și a revenit pe primul loc al clasamentului.
06.02.2023 | 21:38
Farul  Universitatea Craiova 21 in etapa 24 din SuperLiga Regele Hagi redevine lider Cum arata clasamentul
Adrian Mazilu a marcat primul gol al Farului în meciul cu Universitatea Craiova. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
06-02-2023
20:08

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Farul - Universitatea Craiova 2-1

La doar o zi după ce a împlinit 58 de ani, „Regele” Hagi a primit un cadou cum nu se putea mai frumos din partea elevilor săi de la Farul. Aceștia au câștigat cu 2-1 meciul cu Universitatea Craiova și au trecut din nou pe primul loc al clasamentului, beneficiind și de victoria obținută de FCSB pe terenul lui CFR Cluj.

Prima repriză a fost una de vis pentru „marinari”, care au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri. În absența suspendatului Alibec, a ieșit la rampă tânărul Adrian Mazilu, care în prima parte a jocului a marcat un gol și a ratat alte 3-4 situații foarte bune de a marca. Dar, la fel de adevărat, este că Farul a beneficiat și de gafa uluitoare a lui Arlauskis, care a comis „cel mai prostesc penalty care s-a văzut vreodată”.

Și în repriza secundă tot gazdele au fost la timonă, chiar dacă oltenii au început să spere după golul marcat de Nistor în minutul 58. Oltenii au pus presiune doar în final pe apărarea gazdelor, dar au făcut-o haotic, fără a-și crea mari ocazii de a marca.

Cu doar 3 puncte obținute din 3 etape, Eugen Neagoe mai are mult de muncă la Universitatea Craiova până a transforma echipa într-o candidată cu șanse reale la câștigarea campionatului.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
06-02-2023
17:59

Farul - Universitatea Craiova 2-1 (Mazilu 5, Larie 34 pen. / Nistor 58)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Final de meci. Farul câștigă cu 2-1 și trece  pe primul loc.

Min. 90+3: Koljic reia slab cu capul din 6 metri, Aioani reține.

Min. 90+1: Cojocaru ratează o nouă ocazie rarisimă, dar șutul său din 10 metri, poziție centrală, trece pe lângă poartă.

Min. 75: Talonat de un adversar, Markovic șutează din centrul careului pe lângă bară.

Min. 72: Băluță îi pasează excelent lui Cojocaru, acesta scapă singur cu Arlauskis, dar din 7-8 metri trage în portarul oltenilor.

Min. 58: GOOOL Universitatea Craiova! Nistor reduce din handicap cu un șut plasat, pe jos, din marginea careului mare.

Min. 53: Șutul lui Grameni din marginea careului este deviat ușor, iar mingea se duce milimetric pe lângă bară.

Min. 51: Mazilu, din nou liber în careu, reia cu latul din 7-8 metri, mingea se duce peste poartă.

Min. 34: GOOOL Farul! Larie transformă cu precizie lovitura de pedeapsă.

Min. 33: Gafă incredibilă comisă de Arlauskis. Deși avea mingea în mână și se pregătea să o degajeze, portarul Craiovei îî dă peste picioare în careu lui Mihai Popescu. Atenționat din camera VAR, arbitrul Andrei Chivulete revede faza pe monitor și dictează penalty pentru Farul.

Min. 27: Andrei Ivan șutează de la peste 20 de metri, mingea trece pe lângă poarta lui Aioani.

Min. 23: Mazilu scapă din din marcajul fundașilor olteni, îl vede ieșit pe Arlauskis, trimite un lob de la peste 20 de metri, însă mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 11: Același Mazilu are o bună ocazie de a marca, dar șutează slab și Arlauskis reține.

Min. 5: GOOOL Farul! Mazilu scapă singur în careu, după o pasă genială a lui Louis Munteanu, și îl învinge pe Arlauskis cu un șut pe colțul scurt.

Min. 2: Grameni centrează pe colțul lung, dar Artean reia cu capul din 6 metri peste poartă.

Min. 1: A început partida.

06-02-2023
16:38

Echipele de start la Farul - Universitatea Craiova

Echipele de start la meciul Farul – Universitatea Craiova.

  • Farul: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – Artean, Băluță, Grameni – Mazilu, L. Munteanu, Morar. Rezerve: Buzbuchi – Baravykas, Grosu, Doukoure, Casap, Sali, Mateus Santos, Banu, I. Cojocaru. Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • Universitatea Craiova: Arlauskis – Martic, Găman, Da Silva, Vătăjelu – Al. Crețu, Screciu, Nistor – Ișfan, Rivaldinho, Ivan. Rezerve: Lazar – Ndong, Zajkov, Mateiu, Sala, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Markovic. Antrenor: Eugen Neagoe.

Meciul Farul – Universitatea Craiova are loc luni, 6 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 24-a din SuperLiga, fiind partida care pune capăt acestei runde. Este al doilea meci din punctul de vedere al impactului din această etapă după cel de la Cluj, dintre CFR și FCSB. Farul vine după marele succes de la București cu FCSB, dar și oltenii au obținut prima izbândă cu Eugen Neagoe pe bancă.

Unde se joacă meciul Farul – Universitatea Craiova, în etapa 24 din SuperLiga

Partida Farul – Universitatea Craiova se dispută luni, 6 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, localitate aflată în apropiere de Constanța. Și aici a fost aprobat proiectul construcției unui nou stadion Farul chiar în capitala județului, dar Gică Hagi estima că ar fi excelent dacă acesta s-ar transforma în realitate până în vara lui 2025.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, suporterii marinarilor, pentru că la culori ambele echipe au alb-albastru, trebuie să se mulțumească doar cu micuța, dar cocheta arenă de la Ovidiu. Un joc acasă cu Universitatea Craiova este o rețetă excelentă pentru un meci cu casa închisă, pentru că vor veni și din Bănie minim două sute de fani.

Cine transmite la TV partida Farul – Universitatea Craiova

Partida Farul – Universitatea Craiova se joacă luni, 6 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, în etapa 24 din SuperLiga. Va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona alegând să accesați site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Din păcate, luni, 6 februarie, nu se anunță condiții meteorologice prea favorabile fotbalului la Ovidiu și în general pe litoral. Va fi o zi rece, cu cerul acoperit, cu peste 85 la sută șanse de a ninge sau de lapoviță. Temperatura maximă a zilei, la ora amiezii, va fi de numai un grad, ceea ce înseamnă că la ora meciului suprafața de joc va fi înghețată, fiind în jur de minus două, minus trei grade.

Ce jucători lipsesc din meciul Farul – Universitatea Craiova

Gică Hagi este conștient de faptul că o victorie în acest meci ar readuce echipa sa pe primul loc, în urma eșecului lui CFR Cluj acasă cu FCSB, dar numai victoria, pentru că la egal ar rămâne pe locul secund.

ADVERTISEMENT

Din păcate, tocmai la acest meci extrem de important vor lipsi două piese de calibru, mijlocașul închizător Dragoș Nedelcu și mai ales cel mai percutant om din față, Dennis Alibec, ambii suspendați.

Și Eugen Neagoe știe că înfrângerea lui CFR Cluj ar putea fi de mare ajutor oltenilor dacă aceștia vor pleca învingători de la malul mării, deoarece ar reduce la șase puncte distanța de CFR, iar în play-off, prin înjumătățire, ar rămâne doar trei. Neagoe îi are în continuare out pe Bancu și Bairam, iar de câteva zile lista îl cuprinde acum și pe Căpățână.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Farul – Universitatea Craiova

Iată una dintre cele mai echilibrate partide inclusiv din punctul de vedere al caselor de pariuri. Farul e ușor favorită, la cotă de 2,65, dar oltenii nu sunt deloc departe, pentru că au cotă 3,00 pentru cele trei puncte. Șansă dublă „1X” are cotă 1,40, iar șansă dublă „X2” cotă 1,50. Gol marcat de dobrogeni ajunge la cota de 1,40, iar un gol al oaspeților cinci procente mai mult.

După ce Viitorul, echipa unde era patron Gică Hagi, a fuzionat cu brandul județului Constanța, Farul, avem doar două partide jucate pe terenul marinarilor, una câștigată de aceștia în urmă cu un an cu scorul de 1-0 și alta de olteni, tot cu 1-0, acum doi ani. Cel mai spectaculos meci direct a avut loc în turul acestui sezon, cu o revenire fantastică la Craiova a gazdelor, conduse cu 3-1 în minutul 41 și învingătoare în final cu 4-3!

ADVERTISEMENT