News

O fată de 15 ani, din Vaslui, a murit în ambulanţa care o transporta la spital. “A intrat în stop cardiac”

Tragedie în județul Vaslui! O fată de doar 15 ani a murit în ambulanța care o transporta la spital. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală
28.01.2022 | 15:57
O fata de 15 ani din Vaslui a murit in ambulanta care o transporta la spital A intrat in stop cardiac
O fată de doar 15 ani a murit în ambulanța care o transporta la spital. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O tragedie a avut loc în comuna Tăcuta din județul Vaslui. O fată în vârstă de doar 15 ani a murit în brațele medicilor din ambulanța care o transporta la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

O fată de 15 ani, din Vaslui, a murit în ambulanţa care o transporta la spital

Copila în vârstă de doar 15 ani, din comuna Tăcuta, s-a prezentat, împreună cu mama ei, la cabinetul medicului de familie, cu simptome de Covid.

ADVERTISEMENT

Aceasta avea febră și tușea destul de rău. În plus, saturația oxigenului din sânge era la 80%.

Văzând starea gravă în care se afla fata, medicul de familie a chemat de urgență un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale au ajuns la fața locului, de unde au preluat-o pe minoră.

În timp ce aceasta se afla pe drum spre Spitalul Clinic Județean de Urgență Vaslui, starea ei a început să se agraveze, iar cadrele medicale au chemat în sprijin medicul de la Terapie Intensivă Mobilă.

La scurt timp, adolescenta a intrat în stop cardiac. În ciuda eforturilor echipajelor medicale care au încercat să o resusciteze, aceasta a fost declarată decedată.

ADVERTISEMENT

“În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni.

Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

ADVERTISEMENT

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.

Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac.

Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a spus medicul de la ambulanță, Dan Ungureanu.

Fata de 15 ani avea simptome de Covid

Medicul de familie al fetei a declarat că aceasta a ieșit din izolare în urmă cu o săptămână, nemenționând însă motivul izolării.

Adolescenta s-a tot simțit rău în ultimele zile, însă nu a dorit să meargă la medic până în momentul în care a fost prea târziu.

Cu o seară înainte de tragedie, fata a făcut un test Covid pe bază de salivă, iar acesta a ieșit negativ.

Joi dimineață, 27 ianuarie, starea i s-a agravat și a mers la medicul de familie.

Potrivit surselor medicale, fata ar fi făcut miocardită post virală.

Medicii legiști sunt cei care vor decide care a fost cauza exactă a decesului.

Ce spun oamenii legii

Polițiștii vasluieni au demarat o anchetă în acest caz.

“Am fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Judeţean cu privire la faptul că o fată de 15 ani a decedat în ambulanţă.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Manoliu.

ADVERTISEMENT
Tags: