News

Fată de 14 ani, vândută de tată pentru 50 de lei şi alcool. Polițiștii, acuzați că au ignorat plângerile copilei

O fată de 14 ani din Târgu Secuiesc a fost vândută de tată pentru 50 de lei şi alcool. Polițiștii din zonă sunt acuzați că au ignorat plângerile copilei.
30.03.2023 | 20:48
Fata de 14 ani vanduta de tata pentru 50 de lei si alcool Politistii acuzati ca au ignorat plangerile copilei
Fată de 14 ani, vândută de tată pe o ladă de bere și 50 de lei. Detalii cutremurătoare din acest caz. Acuzații grave la adresa poliției. Sursa foto: focushealth.org
ADVERTISEMENT

O fată de 14 ani din România a fost vândută de propriul tată mai multor bărbați. Totul contra unor sticle de alcool și a unor sume mici de bani. Cazul, petrecut în județul Covasna, este presărat de detalii absolut terifiante.

Fată de 14 ani, vândută de tată pe o ladă de bere și 50 de lei. Detalii cutremurătoare din acest caz. Acuzații grave la adresa poliției

Recent, un bărbat din Târgu Secuiesc a primit o condamnare de 12 ani de închisoare, în primă instanță. Acesta este acuzat că și-a vândut de mai multe ori fiica în vârstă de 14 ani, contra unor sume modice de bani și o ladă de bere.

ADVERTISEMENT

Cazul, petrecut în 2018, scoate la iveală detalii cutremurătoare. Copila a trecut printr-un adevărat coșmar. Ea a fost vândută către cel puțin trei bărbați, fiind agresată și violată de nenumărate ori. Uneori, minora reușea să fugă și se întorcea acasă, dar tatăl său o ducea înapoi.

La fel de grav este faptul că fata, violată, bătută și amenințată cu cuțitul, a reușit să ajungă de câteva ori la Poliție. Ea a reclamat tot ceea ce i s-a întâmplat, dar a fost ignorată, scriu cei de la Știrile ProTv.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de doi ani și jumătate ar fi stat copila în locuința unui bărbat către care a fost vândută de tată. Ancheta demarată a scos la iveală faptul că minora a fost frecvent violată, uneori chiar sub amenințarea unei arme albe.

Chinuri cumplite trăite de fata de 14 ani

În locuința primului ”cumpărător”, fetița ar fi a trăit până în 2021. A dus o viață ”în mizerie, dezordine, cu animale și șobolani”, se precizează în documentele depuse de procurori la instanță. Avea să fie salvată de mama și de un echipaj de poliție.

ADVERTISEMENT

Coșmarul ei nu s-a încheiat. Tatăl a vândut-o din nou pentru 50 de lei și câteva sticle de tărie unui tânăr de 23 de ani. Aici ar fi urmat alte luni de coșmar. Timp de o jumătate de an, acest individ ”i-a tăiat părul pentru a o umili și pentru a-i fi rușine dacă fuge de la el”.

Din rechizitoriul DIICOT mai reiese că suspectul ”a constrâns-o fizic și psihic să întrețină raporturi sexuale zilnic, împotriva voinței sale.” În plus, alături de acest tânăr, fata era obligată să care apă pentru cai pe distanțe considerabile și era lovită cu biciul de mama acestuia.

ADVERTISEMENT

Abia când a împlinit vârsta de 17 ani, fata a reușit să scape din acest coșmar care părea fără final. În prezent, adolescenta se află în grija Direcției pentru Protecția Copilului Covasna.

Condamnările din acest caz. Doi polițiști, trimiși și ei în judecată

Procesul în cazul acestor agresiuni a durat mai puțin de 6 luni. Magistrații de la Tribunalul Covasna l-au condamnat pe tatăl fetei la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori. Doi dintre cumpărătorii copilei au primit 12, respectiv 9 ani de închisoare pentru aceeași infracțiune. La aceasta se adaugă și cea de viol.

În același dosar sunt vizați și doi polițiști din Târgu Secuiesc. ”Oamenii legii” sunt acuzați de favorizarea infractorului. Aceștia că nu au făcut nimic să o ajute pe fată, deși aceasta le-ar fi spus despre drama trăită. Sentința nu este definitivă, informează sursa citată.

ADVERTISEMENT