News

Fata de 15 ani, răpită de pe stradă în Târgu Mureș, a fost găsită

01.12.2020 | 09:28
Fata de 15 ani rapita de pe strada in Targu Mures a fost gasita
ADVERTISEMENT

Fata răpită luni, 30 noiembrie, din Târgu Mureș, a fost găsită după 24 de ore din momentul în care a fost dată dispărută de familie.

Minora în vârstă de 15 ani originară din Odorheiul Secuiesc, s-a prezentat alături de unchiul său la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

„Minora a declarat verbal că a fost plimbată cu autoturismul prin judetul Mureș, după care a fost lăsată intr-o autogară din Târgu-Mureș, unde a fost găsită de unchiul său”, informează IGPR.

Fata de 15 ani răpită din Mureș, găsită după 24 de ore

Potrivit stiripesurse, cercetările vor continuă, în vederea identificării autorilor și stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta.

ADVERTISEMENT

Fata fusese răpită în plină stradă, de persoane necunoscute. Adolescenta ar fi fost luată cu forța și băgată într-o mașină. Poliția a declanțat mecanismul „Alertă răpire copil” pentru a-i depista pe făptași.

Din cercetări a reieșit, că minora, în timp ce se afla cu unchiul său, pe strada Bega din Târgu Mureș, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare gri, marca Audi, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută. La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului în cauză.

ADVERTISEMENT

S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu- se celula de criză. Cei care pot oferi date, care să conducă la depistarea minorei în cauză, sunt rugați să apeleze nr. unic de urgență 112”, a fost mesajul transmis de Poliție.

Mecanismul de alertă răpire copil se activează atunci când:

  • 1 Copilul are vârsta de până la 18 ani;
  • 2 Copilul se află în una din următoarele situaţii : a fost răpit în prezenţa unor martori; a dispărut şi, fie din datele de anchetă rezultă că acesta ar fi fost răpit, fie din circumstanţele în care a dispărut, rezultă că viaţa sau sănătatea îi sunt puse în pericol (poate suferi traume grave fizice sau psihice); informaţiile deţinute de organele de anchetă, odată diseminate, pot conduce la identificarea victimei sau a suspectului.
  • Dacă difuzarea informaţiilor obţinute pune în pericol victima, mecanismul nu se declanşează.
ADVERTISEMENT