News

Fata din Vaslui violată de 7 tineri, viaţă nouă în Germania! “A devenit mamă şi nu îi mai trebuie nimic”

Pe 10 noiembrie 2014, Raluca, o fată de 17 ani, era violată ore în șir de 7 tineri din satul Văleni (județul Vaslui). Ajunsă astăzi la 24 de ani, Raluca s-a stabilit în Germania cu iubitul ei și a născut recent.
18.08.2021 | 12:25
Raluca a depășit trauma suferită în noiembrie 2014 și astăzi este fericită în Germania, alături de iubitul ei. Violatorii sunt toți în libertate, din 2019
ADVERTISEMENT

Cazul șocant al Ralucăi, fata violată până la leșin de 7 tineri dintr-un sat vasluian, a ținut prima pagină a jurnalelor săptămâni în șir în toamna lui 2014. Cei 7 bărbați au oprit atunci mașina și au luat-o cu ei pe tânără, care se întorcea de la liceu, după care au violat-o vreme de mai multe ore.

Arestați, apoi puși sub control judiciar și din nou arestați, ca urmare a reacției puternice a opiniei publice, scandalizată de judecarea lor în libertate, cei șapte tineri au fost condamnați la ani grei de închisoare, la fix un an de la comiterea faptei.

ADVERTISEMENT

Toți tinerii care au violat-o pe Raluca au fost eliberați mai devreme din detenție

Astfel, Curtea de Apel Iaşi a admis apelul procurorilor şi a dispus atunci majorarea pedepselor primite inițial de cei șapte violatori din Vaslui. Cea mai mare pedeapsă a fost aplicată lui Silviu Burada, cel care a plănuit violul în grup şi a acostat victima – 10 ani de închisoare, după ce iniţial tânărul primise la 8 ani şi 4 luni închisoare.

Cei trei inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele au fost condamnaţi astfel: Paul Burlacu – 8 ani şi 8 luni închisoare,  (pedeapsa iniţială de 7 ani de închisoare) Petrică Bolboceanu –  8 ani şi 6 luni închisoare (pedeapsa iniţială de 7 ani de închisoare) și Silviu Avădanei – 8 ani de închisoare (pedeapsa iniţială de 7 ani de închisoare).

ADVERTISEMENT

Ceilalţi trei inculpaţi care şi-au recunoscut faptele au fost condamnați astfel: Bogdan Ionuţ Boicu – 6 ani şi 6 luni de închisoare, după ce iniţial a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare; Alin Dumitru Rotaru – 6 ani şi 4 luni închisoare după ce în prima fază a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare și Ioan Surleac –  6 ani închisoare după ce iniţial fusese condamnat la 5 ani şi 8 luni.

Raluca a trecut peste traumă cu ajutorul psihologului

În decembrie 2019, însă, ultimul inculpat din lotul violatorilor din Vaslui a fost eliberat condiționat, într-un proces început în vara lui 2018. Ultimul ieșit din detenție a fost Silviu Burada, care i-a impresionat pe magistrații Judecătoriei Vaslui, fiind eliberat cu aproape 6 ani mai deveme!

ADVERTISEMENT

În toamna anului 2015, Raluca a susținut Bacalaureatul, dar l-a picat, obținând media generală de 3,26 (5,00 la Română, 1,80 la Matematică și 3,00 la Geografie). Spre norocul ei, Raluca avea deja specializarea de coafeză, așa că ratarea BAC-ului nu a fost o mare lovitură.

Apoi, sprijinită de familie și după ore bune petrecute la psiholog, Raluca a reușit să depășească drama care i-a marcat fundamental existența.

ADVERTISEMENT

 ”Îmi voi face un drum în viaţă. Nu mă las doborâtă (…) Au fost momente când am crezut că nu mai pot şi nu mi-am dorit decât să se termine odată totul. Au fost multe momente în care am simţit că nu mai pot. Şi părinţii, şi doamna avocat m-au ajutat foarte mult şi le mulţumesc pentru asta!”, declara Raluca în 2015 în fața presei.

Raluca a născut în Germania și se va mărita în curând

Anii au trecut și Raluca, pusă la zid de o parte din comunitatea locală, care o considera vinovată de condamnarea celor 7 violatori, a decis să-și încerce norocul printre străini. Așa că tânăra a decis să își facă un rost în Germania.

”Pot să vă spun că Raluca e fericită acum în Germania. E împreună cu iubitul ei, sunt bine, ea a născut de curând, e mamă și nu îi mai trebuie nimic. Din câte am înțeles, în curând o să facă și nunta, e cât se poate de bine în contextul dat”, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK primarul din localitatea natală a fetei, Ion Vartolomei.

”Părinții ei au rămas aici, în sat, muncesc amândoi în Vaslui, se descurcă și ei cum pot. Cât au putut și ei, au trecut peste drama asta și își văd de viața lor”, a completat pentru FANATIK primarul din Muntenii de Sus (județul Vaslui).

 

ADVERTISEMENT