Life

Fața neștiută a lui Alexandru Arşinel, dezvăluită de Silviu Biriș: “Avea un fix și ne spunea treaba asta în mod constant”

Silviu Biriș ne vorbește despre Alexandru Arșinel omul, tatăl preocupat de copiii lui și extraordinarul actor de la care a învățat atât de multe lucruri.
02.10.2022 | 08:30
Fata nestiuta a lui Alexandru Arsinel dezvaluita de Silviu Biris Avea un fix si ne spunea treaba asta in mod constant
Silviu Biriș, detalii neștiute despre maestrul Alexandru Arsinel. Sursă foto: Faceboo
ADVERTISEMENT

Cunoscutul actor și cântăreț Silviu Biriș remomorează întâmplările și experiențele avute alături de Alexandru Arșinel la filmări. Aflăm ce fel de tată era maestrul, adevărul despre relația lui cu Stela Popescu și ce lucruri importante a învățat de la Alexandru Arșinel.

Silviu Biriș face dezvăluiri neștiute despre Alexandru Arșinel

Pe data de 29 septembrie 2022 am pierdut un mare actor. Alexandru Arșinel a fost cunoscut de toată România iar cuplul pe care l-a făcut, pe scenă, împreună cu Stela Popescu, a fost și este de neegalat. Silviu Biriș, cunoscutul actor și cântăreț, este unul dintre cei care au avut șansa să joace alături de marele actor. Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK.RO, Silviu Biriș își amintește ce tată implicat era maestrul Arșinel, cât de jovial și carismatic era și cum niciodată nu l-a auzit certându-se cu Stela Popescu. Silviu Biriș ne vorbește despre ‘fixul’ pe care-l avea maestrul, toată lumea să se culce devreme și să nu piardă nopțile, pentru a performa a doua zi pe platoul de filmare. De asemenea, aflăm că maestrul nu era tot timpul vesel și zâmbitor, dar și ce lucruri a învățat Silviu Biriș de la el.

ADVERTISEMENT

“O iubea pe Stela mai mult decât se iubea pe el”

Silviu Biriș își aduce aminte cum, în tinerețe, a filmat două luni de zile alături de Alexandru Arșinel și de unul din fiii acestuia, Cristian. Nici azi nu a uitat ce fel de om a fost maestrul și cât de mare succes avea atunci împreună cu Stela Popescu.

“Îmi aduc aminte că am filmat, timp de două luni de zile, la un film împreună cu maestrul Arșinel. Eram fericit că lucram cu un actor extraordinar care era și foarte solicitat în perioada aceea. El cu Stela Popescu aveau un succes uriaș, știu că venea la filmare și pleca imediat pentru că aveau spectacole între stațiuni, erau ca meteoriții.

ADVERTISEMENT

Îmi amintesc că regizorul, în scenariu, vorbea despre un cuplu tată-fiu, și trebuiau să aibă același timbru vocal, așa că a jucat și fiul său, Cristian. Eu am stat în cameră cu el și așa l-am descoperit pe Alexandru Arșinel tatăl, nu actorul, nu maestrul. Acolo, în alea două luni, parcă a căzut o mască.

Maestrul nu numai că avea grijă de Cristian, dar avea grijă și de mine, nu ne lipsea absolut nimic, venea periodic să vadă ce facem. Ba chiar era îngrijorat pentru fiul său care avea o relație nouă, și tatăl Arșinel își dorea să nu fie o chestie de interes din partea fetei, își dorea să fie ceva real” declară, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, Silviu Biriș.

ADVERTISEMENT
Silviu Biriș alături de Alexandru Arșinel. Sursă foto: Arhivă personală
Silviu Biriș, alături de Alexandru Arșinel. Sursă foto: Arhivă personală

Cum a fost Alexandru Arșinel ca director de teatru: “A avut o capacitate fantastică de a iubi”

Silviu Biriș își aduce aminte de sfaturile pe care le-a primit de la celebrul actor și cum acesta evita de fiecare dată să fie direct, atunci când nu era potrivit acest comportament.

“Alexandru Arșinel ne dădea multe sfaturi. Era un om jovial, foarte lucid și carismatic, nu spunea niciodată cuiva ‘bă, ești prost’. În schimb spunea o glumă, povestea o întâmplare sau dădea o pildă. Lumea râdea și-n câteva momente își dădea seama ce a vrut maestrul să spună. Nu degeaba a fost directorul Teatrului de Revistă, el a avut o capacitate fantastică de a iubi” își amintește Silviu Biriș.

ADVERTISEMENT

“Avea un fix, să ne culcăm devreme” spune Silviu Biriș despre Alexandru Arșinel

Marele actor Alexandru Arșinel, un super profesionist, cu un talent uriaș și un palmares uluitor avea, ca tot omul, niște reguli din care era bine să nu iasă nimeni.

“Se lucra excepțional cu maestrul Arșinel, te uitai la el ca la televizor și când lucrai cu el față în față. Avea un fix, să ne culcăm devreme, să nu pierdem nopțile, și ne spunea treaba asta în mod constant. Dar la 21 de ani nu aveam cum să-l ascultăm mereu, chiar dacă veneam a doua zi praf la platou”, declară Silviu Biriș, pentru FANATIK.RO.

Silviu Biriș își aduce aminte ce a învățat de la maestrul Arșinel și cum niciodată nu l-a văzut nervos sau obosit, poate doar serios uneori, când circumstanțele erau de așa natură.

“De la Alexandru Arșinel am învățat punctualitatea și pasiunea pentru profesie. De asemenea, generozitatea pentru că el o iubea mai mult pe Stela decât se iubea pe el însuși. Niciodată nu l-am auzit să se certe cu Stela, nici măcar în culise. Orice aveau de rezolvat probabil că o făceau între patru ochi.

Nu l-am văzut niciodată nervos, poate colegii din teatru să-l fi văzut. În schimb, uneori, l-am văzut mai serios, îi mai pierea zâmbetul, vocea devenea mai gravă. Și să obosească nu l-am văzut niciodată, nu cred că avea timp de așa ceva”, mărturisește cunoscutul actor, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

Alexandru Arșinel, condus pe ultimul drum

Marele actor Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, 2 octombrie 2022, la cimitirul Bellu, la ora 12.00.

 

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
De ce poartă cercei cu perle Kate Middleton. Ce legătură are asta cu...
De ce poartă cercei cu perle Kate Middleton. Ce legătură are asta cu cancerul
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României