Sport

Moruțan și Cicâldău pot rămâne fără antrenor la Galatasaray. Fatih Terim e dorit de o forță a Europei

Fatih Terim ar putea prelua o forță a Europei care a umilit-o pe Barcelona în acest sezon de UCL. Oficialii echipei la care evoluează Moruțan și Cicâldău nu s-ar opune aducerii unui nou tehnician.
02.01.2022 | 07:40
Morutan si Cicaldau pot ramane fara antrenor la Galatasaray Fatih Terim e dorit de o forta a Europei
ADVERTISEMENT

Fatih Terim este pe lista scurtă de posibili succesori ai lui Jorge Jesus, demis de Benfica Lisabona după ce acesta din urmă a intrat în conflict cu proprii jucători.

Nici Galatasaray nu a avut o toamnă reușită, iar oficialii grupării Cim-Bom l-au rugat pe Fatih Terim să-și înainteze demisia.

ADVERTISEMENT

Benfica Lisabona caută antrenor. Fatih Terim e opțiunea principală

Antrenorul care a insistat pentru transferurile lui Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, Fatih Terim, este dorit de Benfica Lisabona, pentru a-l înlocui pe Jorge Jesus, demis la finalul anului trecut.

Jesus l-a exclus din lot pe veteranul Pizzi, considerat un simbol al Benficăi, iar jucătorii au refuzat să se mai prezinte la antrenamentele conduse de Jesus.

ADVERTISEMENT

A urmat eșecul drastic din Cupa Portugaliei 0-3 cu marea rivală FC Porto și conducătorii ”vulturilor” au decis ca tehnicianul să fie înlăturat de la echipă.

Principalul vizat este Fatih Terim, legendarul antrenor al lui Galatasaray, supra numit ”Împăratul”. Cu el pe bancă, Galatasaray nu a avut o toamnă reușită.

ADVERTISEMENT

Galata a fost eliminată din Cupa Turciei de gruparea din liga a treia Denizlispor, iar în Super Lig echipa românilor Moruțan și Cicâldău ocupă doar poziția a 10-a, la distanță uriașă (19 puncte) față de liderul Trabzonspor.

Oficialii de la Galatasaray l-au rugat pe Terim să-și dea demisia

La sfârșitul anului trecut a avut loc o ședință a conducerii clubului Galatasaray în care au fost analizate rezultatele echipei și situația financiară, iar bașkanii l-au rugat pe Fatih Terim să-și înainteze demisia.

ADVERTISEMENT

Terim nu a fost demis datorită respectului pe care ”Împăratul” și l-a câștigat prin rezultatele obținute cu Galatasaray și naționala Turciei.

Tehnicianul echipei a cerut să fie păstrat în funcție și a început o veritabilă revoluție la Galatasaray. Astfel, mai mulți jucători importanță – Gustavo Assunçao, Fatih Öztürk, Ryan Babel, DeAndre Yedlin și Christian Luyindama au fost puși pe lista de transferuri, fiind considerați indezirabili.

Pe de altă parte, Olimpiu Mortuțan și Alexandru Cicâldău vor rămâne la Galata, indiferent dacă Fatih Terim va accepta sau nu oferta Benficăi Lisabona, românii fiind considerați jucători de perspectivă. În plus, nici salariile acestora nu sunt considerate ”prea mari” încât să afecteze bugetul și așa precar al clubului.

ADVERTISEMENT