Sport
notix pixel id

Fatih Terim, încântat de transferul lui Olimpiu Moruțan: ”Îl urmărim de la 18 ani”

Galatasaray a reușit să-l transfere pe Olimpiu Moruțan de la FCSB, iar Fatih Terim s-a arătat extrem de mulțumit că mutarea s-a realizat.
25.08.2021 | 19:12
Fatih Terim, încântat de transferul lui Olimpiu Moruțan: ”Îl urmărim de la 18 ani”
Galatasaray a reușit să-l transfere pe Olimpiu Moruțan de la FCSB, iar Fatih Terim s-a arătat extrem de mulțumit că mutarea s-a realizat. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mijlocașul a fost prezentat oficial la vicecampioana Turciei, transferul anunțat în exclusivitate de FANATIK, încă de luni, 23 august, fiind astfel confirmat de gruparea ”Cim Bom”,

10% din suma pe care FCSB o va încasa de la turci va fi direcționată către FC Botoșani, deoarece Valeriu Iftime a păstrat procente atunci când l-a cedat pe mijlocaș la vicecampioana României.

Transferul lui Olimpiu Moruțan îl încântă pe Fatih Terim

La scurt timp după ce transferul a fost oficializat, antrenorul formației Galatasaray, Fatih Terim, a vorbit despre Olimpiu Moruțan și a dezvăluit că jucătorul era urmărit de scouterii clubului turc de patru ani.

ADVERTISEMENT

”Putem spune că transferul lui Moruțan este încheiat. Suntem bucuroși că am reușit să aducem un jucător tânăr și talentat la echipa noastră. Moruțan este un jucător pe care scouterii noștri l-au urmărit încă de când avea 18 ani. I-au urmărit dezvoltarea”, a declarat Terim în presa din Turcia.

În prima sa reacție la scurt timp după ce a semnat cu Galatasaray, Olimpiu Moruțan a dezvăluit că și-a dorit dintotdeauna să ajungă la o echipă mare, dar nu știe dacă va purta tricoul cu numărul 10 avut în trecut la formația turcă de legendarul Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Iftime, nemulțumit de suma obținută de Becali

Însă, nu toată lumea este mulțumită de transferul lui Moruțan la vicecampioana Turciei. Patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, este de părere că FCSB l-a vândut destul de ieftin și crede că jucătorul trebuia să mai rămână în Liga 1.

”Am socotit că vom primi mai mulți bani pentru Moruțan din transferul ăsta. Eu credeam că 10% din 10 milioane este un milion, nu 10% din patru milioane. Cred că l-a vândut ieftin, dacă vorbim despre asta. Trebuia să rămână să joace la FCSB. Treaba lor, nu am ce comenta.

ADVERTISEMENT

Șase milioane înseamnă mult, dar mai sunt niște comisioane. Rămân patru milioane, mai sunt și niște condiții pe care trebuie să le îndeplinească. Dacă ajungea în grupele Europa League, prețul lui creștea spectaculos. E hotărârea lui Becali și o respect”, a spus Iftime la emisiunea Liga Digisport.

Becali a păstrat procente dintr-un viitor transfer

Impresarul Giovani Becali a anunțat că după ce a efectuat vizita medicală, jucătorul a semnat un contract pe cinci sezoane, iar Galatasaray i-a pus o clauză de reziliere în valoare de 25 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru mijlocaşul în vârstă de 22 de ani, transferul la Galatasaray se dovedeşte a fi unul extrem de lucrativ, în condiţiile în care va avea un salariu mult superior faţă de ceea ce câştiga la FCSB. Din informaţiile FANATIK, Moruţan va încasa un salariu de 800.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă 66.000 de euro pe lună.

Un alt detaliu aflat de FANATIK despre transferul lui Olimpiu Moruţan la Galatasaray îl reprezintă faptul că Gigi Becali a reuşit să îşi păstreze procente dintr-un viitor transfer. Mai exact, FCSB va încasa 10% dintr-un viitor transfer al jucătorului, pe lângă cei 5,7 milioane de euro pe care îi va primi în momentul transferului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik