News

Epidemiologul Anthony Fauci avertizează: Omicron „se dezlănţuie în întreaga lume!” Previziune sumbră pentru următoarele luni

Anthony Fauci a transmis un mesaj de îngrijorare înainte de sărbători. Expertul american crede Varianta Omicron va complica lucrurile în următoarea perioadă.
20.12.2021 | 09:56
Epidemiologul Anthony Fauci avertizeaza Omicron se dezlantuie in intreaga lume Previziune sumbra pentru urmatoarele luni
ADVERTISEMENT

Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, a avertizat duminică că varianta Omicron a virusului Sars-CoV-2 „se dezlănţuie” în întreaga lume,

Renumitul om de ştiinţă american a declarat că această tulpină pare să le depășească toate celelalte, inclusiv varianta Delta. Fauci i-a sfătuit americanii care se vor aduna cu familia pentru sărbătorile de vacanță să rămână “prudenți”, transmite ABC.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la viteza de răspândire, Fauci a precizat că „acest virus este extraordinar”.Vom avea câteva săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă”, a mai precizat omul de ştiinţă, într-o intervenție la un post de televiziune din SUA, conform Agerpres.

Fauci se teme de varianta Omicron: „Vom avea câteva săptămâni sau luni grele”

„Se răspândeşte foarte repede, literalmente în lumea întreagă şi fără îndoială în ţară noastră”, a precizat Anthony Fauci, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili sunt în continuare nevaccinaţi.

ADVERTISEMENT

„Când aveţi acel nivel de vulnerabilitate şi aveţi un virus ca Omicron care se răspândeşte atât de repede, este foarte probabil ca în unele regiuni ale ţării să vedem o presiune importantă asupra sistemului spitalicesc, precum şi asupra lucrătorilor din sănătate care vor fi epuizaţi din această cauză”, a declarat Fauci.

Varianta Omicron „se dezlănţuie în lumea întreagă, într-adevăr”, a mai precizat expertul american.

ADVERTISEMENT

Varianta Omicron se răspândește rapid în mai multe țări din Europa. A devenit dominantă în Irlanda

Autoritățile sanitare din Europa estimează că ea va deveni dominantă pe continent în primele două luni ale anului viitor.

Irlanda este una dintre țările în care mai mult de jumătate dintre cazurile noi confirmate, 51,6%, sunt cazuri de infectare cu varianta Omicron. 

ADVERTISEMENT

„A fost nevoie de mai puţin de două săptămâni pentru ca Omicron să devină varianta dominantă în Irlanda, ceea ce arată cât de contagioasă este”, a declarat, duminică, principalul responsabil sanitar irlandez, Tony Holohan, conform Agerpres.

Olanda intră în lockdown din cauza variantei Omicron

Olanda intră în lockdown pentru a opri răspândirea variantei Omicron. Măsura este aplicată până la jumătatea lunii ianuarie.

Restricțiile includ închiderea completă a tuturor magazinelor ne-esențiale, a școlilor, barurilor, restaurantelor dar și altor astfel de spații publice.

Marea Britanie se confruntă cu un val de infectări

Marea Britanei a dărâmat record după record în ultimele zile. Numărul de infectări a trecut chiar de 90.000 în decursul a doar 24 de ore.

Autorităţile sanitare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au anunţat, duminică, încă 12.133 de cazuri de Covid cu varianta Omicron confirmate în ultimele 24 de ore, al căror total ajunge astfel în această ţară la 37.101.

Măsuri de îngrijorare în Spania

Experţii iberici au anunţat că varianta Omicron va deveni curând dominantă în Spania. Deși aproximativ 90% din populaţia de peste 12 ani este vaccinată împotriva coronavirusului, acest lucru nu împiedică însă răspândirea acestei variante.

Vineri s-au înregistrat în jur de 33.000 de noi cazuri, estimările sanitare indicând săptămâna trecută procentul cazurilor cu varianta Omicron la circa 30% în capitala Madrid şi circa 25% la Barcelona.

ADVERTISEMENT
Tags: