Fault sau henţ la golul lui CFR? Ion Crăciunescu dă verdictul

fcsb-cfr, arbitraj, steaua-cfr, ion craciunescu

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a analizat cele mai controversate faze din derby-ul Steaua-CFR, inclusiv golul clujenilor.

Ion Crăciunescu evită controversele după derbyul dintre Steaua şi CFR şi a comentat fazele litigioase din meci, inclusiv golul lui CFR: „Regulamentul s-a schimbat. Portarul nu mai are niciun privilegiu în suprafaţa de pedeapsă, decât acela de a juca mingea cu mâna. În rest, orice duel cu un fotbalist advers se judecă la fel ca orice alt contact.”

Astfel, concluzia este una destul de clară: „După părerea mea, fotbalistul CFR-ului joacă mingea regulamentar şi nu îl împinge pe portar, nu îi face nimic. Amândoi atacă mingea şi se întâlnesc la un anumit punct. Atacantul a atins primul mingea. Din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de problemă, golul este valabil.”

Ion Crăciunescu: „Nu a fost henţ”

Cât despre acuzele că Djokovic ar fi făcut henţ:  „Dacă îmi spune mie cineva că Djokovic a întins mâna spre minge... Djokovic nu mai avea cum să-şi retragă mâna. Plus că era în săritură şi avusese un contact cu adversarul. Nu a fost o lovitură controlată cu mâna, deci nu a fost henţ.”

Ion Crăciunescu a comentat şi posibilul fault al lui Mureşan la Momcilovic: „Înainte ca mingea să ajungă la Djokovic şi Vlad, Mureşan îl ţine pe Momcilovic. Însă orice arbitru şi orice om urmăreşte mingea la o astfel de fază. Apoi, mie nu mi se pare o tragere atât de puternică", a spus fostul mare antrenor la o emisiune televizată.