Fotbal international

Faza anului vine din Serie A! Motivul pentru care a fost anulat un gol în Chievo-Fiorentina! Puţini ştiu de această regulă! Video

27.01.2019 | 15:45
Faza anului vine din Serie A
ADVERTISEMENT

Faza anului vine din Serie A, de la meciul Chievo – Fiorentina. În minutul 17 al partidei jucate pe “Marc’Antonio Bentegodi” s-a petrecut o fază care l-a pus în dificultate pe arbitru, însă totul a fost rezolvat cu ajutorul sistemului de arbitraj video.

La scorul de 1-0 pentru Fiorentina, Alban Lafont, portarul formaţiei viola, a repus mingea în joc cu un pasă moale spre unul dintre colegii lui. Acesta i-a pasat balonul goalkeeper-ului, care l-a trimis din greşeală unui adversar. Emanuele Giaccherini a profitat de greşeală şi a marcat golul egalizator, însă bucuria gazdelor a fost de scurtă durată.

ADVERTISEMENT

Faza anului vine din Serie A. De ce a fost anulat golul lui Giaccherini

După ce a consultat sistemul de arbitraj video, centralul partidei a anulat golul lui Emanuele Giaccherini şi spectatorii de pe “Marc’Antonio Bentegodi” au fost prezenţi la faza anului din Serie A. În momentul în care Alban Lafont i-a pasat colegului său, Sergio Pellissier, atacantul de 39 de ani al lui Chievo Verona, a călcat în careul Fiorentinei, lucru interzis de regulament. Formaţia viola s-a impus în meciul jucat în etapa a 21-a din Serie A, scor 4-3. Gazdele ocupă ultimul loc în prima ligă din Italia, iar în 21 de etape au reuşit să câştige un singur meci. De cealaltă parte, Fiorentina a urcat provizoriu pe locul nouă în campionat.

Conform regulamentului, în momentul în care mingea este repusă în joc, niciunul dintre jucători nu are voie să se afle în careu până în momentul în care balonul părăseşte spaţiul de 16 metri. La Campionatul Mondial al Cluburilor din 2018, FIFA a decis să experimenteze şi să scoată această regulă pentru meciurile jucate în Emiratele Arabe Unite. Spaniolii au lăudat această decizie luată de forul mondial. “S-a terminat cu cea mai absurdă lege din istoria fotbalului”, au scris jurnaliştii de la Marca.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri