Sport

Faza care l-a scos din minți pe Edi Iordănescu! Istvan Kovacs le-a refuzat clujenilor un penalty clar în U Craiova – CFR Cluj

15.05.2021 | 22:23
Faza care la scos din minti pe Edi Iordanescu Istvan Kovacs lea refuzat clujenilor un penalty clar in U Craiova  CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Greşeală mare de arbitraj în Universitatea Craiova – CFR Cluj în prima jumătate de oră. Istvan Kovacs le-a refuzat un penalty clar ardelenilor, iar banca lui Edi Iordănesc a luat foc.

Istvan Kovacs le-a refuzat clujenilor un penalty clar în U Craiova – CFR Cluj

După un start nebun de meci, cu un gol al lui Adrian Păun la mai puţin de un minut de la intrarea pe teren şi un eurogol al lui Ştefan Baiaram în poarta cealaltă, spiritele s-au încins după un atac al lui Vătăjelu asupra lui Deac.

ADVERTISEMENT

În minutul 23, Deac a pătruns pe flancul drept, iar fundaşul stânga al Craiovei l-a faultat pe linia careului de 16 metri. Se impunea lovitură de la 11 metri, dar arbitrul Istvan Kovacs nu a acordat-o.

Edi Iordănescu a luat foc pe banca ardelenilor şi i-a reproşat centralului că a luat o decizie greşită. Pentru protestele sale, a primit cartonaş galben din partea arbitrului din Carei.

ADVERTISEMENT

La faza imediat următoare, Andrei Ivan a avut şansa să facă 2-1 pentru olteni. Plecat pe contraatac după faultul asupra lui Deac, atacantul craiovean a trimis la o palmă de stâlpul porţii apărate de Sadomierski.

A greşit şi în sezonul trecut

Nu este prima dată când Istvan Kovacs le refuză un penalty celor de la CFR Cluj într-un meci împotriva Craiovei. În play-off-ul sezonului trecut, în Gruia, Kovacs nu a dictat punctul cu var la un duel între Vlădoiu şi Costache.

ADVERTISEMENT

„Penalty de manual! Situația e cu atât mai agravantă pentru Kovacs că a acționat invers. Trebuia să vadă și să dea ce a fost în teren, 11 m clar, cum să dai altceva? Dacă-l chinuiesc amintirile, să se lase! Dacă e, dă-l, mă, nu te gândi că ai dat prea multe altădată. Penalty clar!

Vlădoiu întinde piciorul, îl împiedică pe Costache să continue acțiunea și tu dai avertisment pentru simulare?! Ca să dai impresia că vrei să ștergi tu ceva cu buretele…

ADVERTISEMENT

Clujul e altă echipă acum, joacă fotbal, nu mai este Clujul lui Paszkany, acum sunt alții la conducere și pe bancă. De ce să pedepsești o echipă pentru ce-ai făcut tu cu altă echipă?”, declara Adrian Porumboiu în legătură cu faza respectivă, exclusiv pentru FANATIK.

CFR Cluj s-a plâns de arbitrajul lui… Haţegan

La finalul lunii aprilie, cu câteva zile înainte de derby-ul cu FCSB, terminat 1-1 în etapa a cincea de play-off, CFR Cluj s-a plâns vehement de arbitrajul de care a avut parte în trecut.

E drept, ţinta acuzelor echipei campioane nu a fost Istvan Kovacs, ci Ovidiu Haţegan. „Malpraxis în formă continuată“au spus clujenii într-un montaj video cu fazele controversate pe care le considerau decise defavorabil.

ADVERTISEMENT