Sport

Faza care putea schimba lupta la titlu în Liga 1. Billel Omrani, iertat de eliminarea cu Universitatea Craiova și suspendarea cu FCSB. Video

Universitatea Craiova - CFR Cluj și-a confirmat statutul de derby încă din primul sfert de oră pe „Ion Oblemenco”. Oltenii au luat foc după ce Billel Omrani l-a călcat pe Bogdan Vătăjelu.
10.04.2022 | 21:18
Faza care putea schimba lupta la titlu in Liga 1 Billel Omrani iertat de eliminarea cu Universitatea Craiova si suspendarea cu FCSB Video
Billel Omrani l-a călcat în mod intenționat pe Bogdan Vătăjelu în debutul meciului U Craiova - CFR Cluj. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj putea rămâne în inferioritate numerică încă din startul derby-ului cu Universitatea Craiova, din etapa a patra a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1. Billel Omrani l-a călcat fără minge pe Bogdan Vătăjelu, dar Radu Petrescu l-a iertat de sancțiunea disciplinară.

Billel Omrani, iertat de un cartonaș roșu în debutul meciului cu Universitatea Craiova

Prima fază controversată a derby-ului de pe „Ion Oblemenco” s-a petrecut după primul sfert de oră, cu câteva minute înaintea golului marcat de Alexandru Crețu. La o fază în care mingea era disputată în terenul lui CFR Cluj, Billel Omrani, aflat în jumătatea olteană, l-a călcat intenționat pe Bogdan Vătăjelu. – vezi VIDEO

ADVERTISEMENT

Arbitrul Radu Petrescu nu a văzut faultul, care, în mod normal, necesita o sancțiune disciplinară. „Centralul” bucureștean a oprit jocul și doar i-a mustrat pe cei doi fotbaliști, deși fundașul alb-albaștrilor fusese clar avariat de vârful francez.

Deși Petrescu nu a văzut incidentul, oltenii și-ar fi dorit ca arbitrul să fie ajutat de Ionuț Coza, cel care a fost desemnat să îndeplinească rolul de al patrulea oficial la derby-ul din Bănie.

ADVERTISEMENT

Eliminarea francezului ar fi costat-o scump pe campioana en-titre

În cazul în care Omrani ar fi fost eliminat, CFR Cluj ar fi avut de suferit enorm, având în vedere că faza controversată s-a petrecut în minutul 15, la scorul de 0-0. Mai mult, Dan Petrescu ar fi rămas fără atacantul francez pentru derby-ul din ultima etapă a turului play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1.

Duminică, 17 aprilie, de la ora 20:30, echipa lui Dan Petrescu primește vizita principalei rivale la titlu, FCSB. Înaintea meciului de pe „Ion Oblemenco”, CFR Cluj avea un avans de opt puncte în fruntea clasamentului.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Billel Omrani, al cărui contract cu CFR Cluj expiră în vara acestui an, a încasat doar patru cartonașe roșii, dintre care trei au fost încasate în cele șase sezoane petrecute în Gruia.

Radu Petrescu, acuzat că o favorizează pe CFR Cluj

Delegarea lui Radu Petrescu la derby-ul U Craiova – CFR Cluj a fost una ciudată, având în vedere că bucureșteanul nu e în cea mai bună formă sezonul acesta și a primit mai multe critici din partea conducerii de la FCSB, rivala la titlu a ardelenilor. Managerul general Mihai Stoica a acuzat în mai multe rânduri că Petrescu i-a favorizat pe ardeleni.

ADVERTISEMENT

„Același arbitru care a inventat fault la Sibiu – CFR și a făcut-o campioană pe CFR și a retrogradat Voința. Când Beto a dat cu piciorul în pământ. A inventat atunci! Acum i-a intrat ceva în ochi și nu a văzut că a luat-o Costache cu mâna.

Trebuia exclus definitiv de atunci Petrescu. E clar că ai interes când inventezi. Suntem bătaia de joc a tuturor. Dacă aveam VAR se rezolvau multe”, declara Mihai Stoica, în decembrie 2021.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 2,40 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT