Sport

Fază controversată în Chelsea – Dortmund! Arbitrul a dictat repetarea penalty-ului din care londonezii au făcut 2-0. Video

Partida Chelsea - Dortmund a avut parte de o fază controversată în startul reprizei secunde, arbitrul dictând repetarea loviturii de pedeapsă din care gazdele au marcat golul doi.
07.03.2023 | 23:57
Faza controversata in Chelsea  Dortmund Arbitrul a dictat repetarea penaltyului din care londonezii au facut 20 Video
Partida Chelsea - Dortmund a avut parte de o fază controversată în startul reprizei secunde, arbitrul dictând repetarea loviturii de pedeapsă din care gazdele au marcat golul doi. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Londonezii traversează un sezon dezastruos sub comanda lui Graham Potter, care a și primit amenințări șocante din această cauză, iar Champions League este ultima lor șansă pentru a salva ceva.

Controversă la penalty-ul acordat în meciul Chelsea – Dortmund

Repriza a doua a întâlnirii Chelsea – Dortmund, din manșa secundă a optimilor de finală ale Champions League, a început în forță și o fază controversată a fost judecată de arbitrul olandez Danny Makkelie în favoarea englezilor.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Graham Potter a reușit să deschidă scorul în finalul primei reprize prin Raheem Sterling și astfel a anulat avantajul din tur al nemților. Așa că au început în forță și partea secundă, cu gândul la calificare.

După doar cinci minute din partea secundă, centrarea lui Ben Chilwell l-a lovit în mână pe Marius Wolf, care se afla în suprafața de pedeapsă, dar ”centralul” a făcut semn că jocul poate să continue. Însă, după câteva momente, Makkelie a fost chemat din camera VAR să revadă faza.

ADVERTISEMENT

După ce a văzut pe televizor reluarea, arbitrul olandez a dictat penalty pentru Chelsea, spre furia jucătorilor de Dortmund. Kai Havertz și-a asumat răspunderea, dar mingea șutată de el a lovit bara, iar apoi a fost respinsă de Emre Can.

Havertz, curaj de mare fotbalist

Doar că Danny Makkelie a luat o decizie curajoasă și a dictat repetarea loviturii spre disperarea fotbaliștilor de la Dortmund, pentru că doi jucători ai oaspeților au intrat în suprafața de pedeapsă înainte ca Havertz să execute penalty-ul.

ADVERTISEMENT

https://twitter.com/hfworld_/status/1633216448611926016?s=20

Au urmat o serie de proteste vehemente ale ”galben-negrilor”, însă olandezul a rămas ferm pe poziție. Cu un curaj nebunesc, Havertz a luat tot el mingea și a avut o execuție asemănătoare cu prima, doar că de această dată a trimis în plasă, punând-o pe Chelsea în postura echipei calificate.

Londonezii au nevoie ca de aer de calificare, deoarece Champions League este singura șansă la un trofeu în acest sezon pentru ”albaștrii”. Mai mult, dacă vor să joace și sezonul viitor în cea mai importantă competiție europeană, londonezii trebuie să câștige competiția.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este un moment delicat pentru antrenorul Graham Potter, presa engleză dezvăluind că patronul american Todd Boehly se gândește tot mai mult la înlocuirea sa. Pe lista posibililor succesori se află două nume grele: Zinedine Zidane și Luis Enrique.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Doliu la Hollywood. Actrița din Popeye a murit la 75 de ani
Doliu la Hollywood. Actrița din Popeye a murit la 75 de ani
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici