Sport

Fază controversată în U Craiova – FC Voluntari! Oltenii așteptau să primească un penalty clar, dar Istvan Kovacs a luat altă decizie

Partida dintre Universitatea Craiova și FC Voluntari a avut parte de o fază controversată în finalul confruntării din Bănie.
30.09.2022 | 23:00
Faza controversata in U Craiova  FC Voluntari Oltenii asteptau sa primeasca un penalty clar dar Istvan Kovacs a luat alta decizie
Fază controversată în U Craiova - FC Voluntari. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meleke atinsese mingea cu mână în careu, iar oltenii așteptau să primească un penalty, validat cu VAR, însă Istvan Kovacs a analizat o fază premergătoare penalty-ului și a luat altă decizie.

Fază controversată în U Craiova – FC Voluntari

În minutul 89 al partidei dintre Universitatea Craiova și FC Voluntari, oltenii se așteptau să primească o lovitură de la 11 metri după ce Meleke a atins mingea cu mâna în careu, însă au rămas uimiți când au aflat decizia lui Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT
hent meleke
Momentul în care Meleke lovește mingea cu mâna în careu. foto: captură Digi Sport

Arbitrul a analizat faza premergătoare penalty-ului clar pe care oltenii l-ar fi avut și a văzut un henț și la Căpățînă, care reușise să treacă de un adversar, folosindu-se de mână.

Astfel, când toată lumea se aștepta ca Istvan Kovacs să dicteze penalty pentru Craiova, arbitrul a dictat lovitură liberă în favoarea ilfovenilor, care au răsuflat ușurați.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a reușit să egaleze dintr-un penalty, după un fault clar în careu asupra lui Andrei Ivan, care a și transformat lovitura de la 11 metri.

Oltenii, surprinși de repriza a doua a Voluntariului

După o primă repriză în care FC Voluntari nu a contat deloc în atac și în care oltenii au avut mai multe ocazii, repriza secundă a început cu un joc ofensiv al ilfovenilor.

ADVERTISEMENT

Vitalie Damașcan a deschis scorul în minutul 55, când a șutat puternic din afara careului, fără să-i ofere nicio șansă lui David Lazar.

Deși pe teren jucătorii Craiovei au părut surprinși de abordarea mult mai curajoasă a ilfovenilor din a doua repriză, Andrei Ivan a spus la interviul de după meci că nu a fost surprins deloc de adversari.

ADVERTISEMENT

„Sincer, nu ne-au surprins cu nimic, știam ce joacă. Au jucat mai mult mingi lungi și nu au avut atât de multe ocazii. Golul lor eu nu l-am văzut, eram la încălzire atunci”, a spus Andrei Ivan la finalul confruntării.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,93 este cota pentru ”2 solist” la FC Argeș – U Craiova. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT