Fotbal international

Fază incredibilă în China! Arbitrii VAR au folosit o hârtie ca să verifice o poziție de ofsaid. Video

30.03.2019 | 18:41
Faza incredibila in China Arbitrii VAR au folosit o hartie ca sa verifice o pozitie de ofsaid Video
ADVERTISEMENT

Dacă în Europa multe campionate nu au implementat încă sistemul VAR, inclusiv Premier League, în China, fazele controversate sunt decise de arbitraj video inclusiv în cea de-a doua ligă. Chiar și așa, un meci disputat în acest weekend a adus în prim-plan un moment jenant pentru asiatici.

Arbitrii VAR au folosit o hârtie ca să verifice o poziție de ofsaid

În minutul 58 al partidei Shanghai Shenxin – Heilongjiang F.C, gazdele au egalat la 1, însă validarea golului a întârziat, fiind nevoie de intervenția VAR pentru o presupusă poziție de ofsaid la jucătorul care a lovit prima dată balonul cu capul. Cei din camera VAR au analizat atent faza, însă nu au dispus și de o linie 3D pe ecran pentru a vedea cu exactitate poziția jucătorilor. Unul dintre arbitri a folosit în schimb o coală pe care o avea pe masă, iar în cele din urmă s-a luat decizia ca golul să fie anulat.

ADVERTISEMENT

Totuși, pe reluări se poate vedea extrem de clar că nu a fost vorba despre nicio poziție de ofsaid, iar faza a fost cât se poate de clară. Din fericire pentru brigada de arbitri, anularea golului nu a influențat soarta jocului, iar Shanghai a întors în cele din urmă rezultatul și s-a impus cu 2-1.

Toate campionatele de top din Europa, cu excepția Premier League, folosesc sistemul VAR. Tehnologia a fost implementată și în Liga Campionilor începând cu faza optimilor de finală, dar nu și în Europa League. FA va implementa la rândul său sistemul VAR începând cu următorul sezon din Premier League.

ADVERTISEMENT

LPF ia la rândul său în calcul această variantă. Gino Iorgulescu anunțase că vom avea sistem VAR la cel mai important meci al etapei în fiecare săptămână din play-off, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, șeful LPF spunând că nu a reușit să adune fonduri suficiente pentru a implementa acest sistem.

Tags: