Fază incredibilă reușită de Wayne Rooney în MLS! Cum a adus englezul victoria pentru DC United. Video

Traian Terzian   
în Fotbal international
13/08/2018, 11:58
Fază incredibilă reușită de Wayne Rooney în MLS! Cum a adus englezul victoria pentru DC United. Video GALERIE FOTO
Wayne Rooney a reușit o fază încredibilă în partida DC United - Orlando City din MLS

Atacantul englez Wayne Rooney a reușit o fază încredibilă în partida DC United – Orlando City din MLS, liga nord-americană de fotbal profesionist. Fostul jucător de la Manchester United a intrat în inimile suporterilor din Washington după ce a creat faza prin care gazdele au obținut o victorie nesperată.

Wayne Rooney a jucat pe postul de vârf împins la DC United și a dat pasa decisivă la primul gol marcat de argentinianul Luciano Acosta. Gazdele au condus în două rânduri, dar au fost mereu egalate de Orlando City.

Wayne Rooney, moment de magie în MLS

În minutul 90+6, la scorul de 2-2, DC United a beneficiat de o lovitură de colț și în încercarea de a obține toate cele trei puncte a forțat golul decisiv inclusiv cu portarul danez David Ousted. Însă, Orlando City, aflată în inferioritate numerică, a reușit să respingă pericolul și, mai mult, mingea a ajuns tot la un fotbalist al oaspeților care a plecat în sprint spre poarta goală a gazdelor.

Wayne Rooney a reușit o fază încredibilă în partida DC United - Orlando City din MLS
Wayne Rooney a reușit o fază încredibilă în partida DC United – Orlando City din MLS

Din acest moment în scenă a intrat Wayne Rooney, care a reușit un moment de magie cum rar se poate vedea în MLS. Englezul a făcut un sprint de 60 de metri și l-a deposadet in extremis pe jucătorul de la Orlando City. Dar nu s-a oprit aici. Rooney a înaintat cu mingea la picior, acentrat din partea dreaptă, iar Luciano Acosta a înscris cu capul și a adus o victorie nesperată pentru DC United.

Deși s-a impus în meciul disputat duminică noapte, DC United a rămas pe locul 11, ultimul, în Conferința de Est a MLS, acumulând 21 de puncte în 20 de etape. Orlando City se află pe poziția a opta în această ierarhie, cu 23 de puncte în 24 de întâlniri. În acest moment, Montreal Impact se află pe locul 6, ultimul care permite accederea în play-off, cu 30 de puncte în 25 de partide.

Rooney are un salariu de 12 milioane de euro la DC United

La sfârșitul lunii iulie, Wayne Rooney a marcat primul său gol de la transferul în campionatul nord-american, înscriind pentru DC United în victoria pe teren propriu cu Colorado Rapids cu 2-1. Golgeterul all time al lui Manchester United a avut nevoie de 221 de minute pentru noul său club ca să spargă gheaţa, iar antrenorul său, Ben Olsen, e convins că acesta a fost momentul care a descătuşat toate frustrările lui Wayne, care va începe să marcheze în mod constant. “De aceea l-am adus pe Rooney, ca să dea cât mai multe goluri” – a punctat Olsen la conferinţa de presă.

Wayne Rooney a semnat la sfârșitul lunii iunie un contract pe două sezoane şi jumătate cu DC United şi primește un salariu anual de 12 milioane de euro. “Este fantastic să mă alătur lui D.C. United într-un moment atât de important în istoria clubului în care clubul îşi deschide un nou stadion în câteva săptămâni. Transferul în MLS este o nouă provocare pentru mine. Am în continuare foame de rezultate şi sunt pregătit să dau 100% pentru D.C.“, a spus Rooney la prezentarea oficială.

Închide ×