Fotbal international

Faza pentru care Diego Costa a văzut direct cartonașul roșu în Barcelona – Atletico: „L-a insultat”

06.04.2019 | 22:42
Faza pentru care Diego Costa a vazut direct cartonasul rosu in Barcelona  Atletico La insultat

Diego Costa, unul dintre cei mai temperamentali jucători de top din întreaga lume, s-a ales cu un nou cartonaș roșu, de această dată într-un meci extrem de important pentru echipa sa, în deplasarea jucată de Atletico Madrid la Barcelona

Faza pentru care Diego Costa a văzut direct cartonașul roșu în Barcelona – Atletico

Costa și-a lăsat echipa în 10 încă din minutul 28 dintr-un motiv stupid. Atacantul a căzut pe gazon în urma unui duel cu Arthur, considerând că a fost faultat. Arbitrul Gill Manzano a lăsat jocul să continue, fapt ce i-a stârnit furia lui Costa. Acesta s-a dus să protesteze, iar când a văzut că nu se mai oprește, arbitrul a vrut să-l avertizeze cu cartonaș galben. În acel moment, conform spuselor unui fost mare arbitru din Spania, Costa l-a insultat pe Manzano, care s-a răzgândit și a scos direct cartonașul roșu.

„Trebuie să avem încredere în decizia lui Gil Manzano. Și-a dus mâna la buzunarul stâng pentru a-i arăta cartonașul galben, moment în care Diego Costa a continuat să protesteze, iar apoi arbitrul s-a schimbat deodată și a dus mâna la buzunarul drept pentru a-i arăta cartonașul roșu. Cu siguranță i-a zis ceva. Când Costa a văzut cartonașul roșu a tăcut, gest prin care ne putem da seama că i-a spus ceva înainte. Cu siguranță l-a insultat” – a spus Eduardo Iturralde González, expert AS pe probleme de arbitraj.

Diego Costa a primit de-a lungul carierei o mulțime de cartonașe galbene și roșii din cauza protestelor avute la adresa arbitrilor, dar și a duelurile cu jucătorii adverși. De altfel, atacantul a recunoscut într-un interviu că se hrănește din stfel de momente, duelurile tari și protestele ajutându-l să evolueze la capacitate maximă în timpul fiecărui joc.

Costa are doar cinci goluri marcate pentru Atletico în acest sezon, aflându-se pe teren în 20 de partide.